Skocz do zawartości

Odzyskiwanie konta google analytics

warhol

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o sugestię w takiej kwestii. Mam pomóc ziomkowi w sprawie jego strony ale jeszcze z takim przypadkiem się nie spotkałem. Nie chce on już korzystać z firm pozycjonujących, bo miał 3 współprace po czym dostał filtra.

Ale nie chodzi o filtra, tylk o to, że się pożarli, firma przestała odpowiadać na pytania itp.

Zgodziłem się zająć jego stroną choć specjalistą nie jestem, ale powolny, ładny i mocny link building to mu zrobię.

Webmaster zajmował się zrobieniem strony i administracją a firmy pozycjonowaniem.

Najpierw chciałem dane do konta GWT by sobie obczaić co i jak tam wygląda. No to mi podał dane od tego webmastera, to po zalogowaniu tam nie widać nic a nic, żadnych danych.

Potem się okazuje, że ostatnia firma pozycjonująca, która się jeszcze obraziła jak dziecko i przestała odzywać, to ta firma zrobiła swoje konto GWT ze wszystkimi danymi. Nie da się odzyskać, bo się obrazili i nie odzywają ;)

Bez tego nic nie zrobię, najpierw musi być zrzeczenie się lipnych linków w DT a potem robienie mocnych i naturalnych linków..

Ponoć bez problemu można sobie to odzyskać, jeśli się jest właścicielem strony i można to udowodnić. Więc chcę to zrobić, ale nie wiem jak, nawet jak zacząć ;)

Google wyszukiwarka nie znalazła mi podobnego tematu, tzn jeden taki znalazłem na https://productforums.google.com/forum ale ktoś zadał pytanie w 2011 i do tej pory nikt nie odpowiedział..

Przecież to właściciel domeny umieszcza na swoim serwerze lub w kodzie HTML kod weryfikacji domeny dla GWT, wiec nie może założyć innego konta z ponowną weryfikacją domeny ? Nigdy nie spotkałem się z problemem, wiec nie wiem czy tak to działa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wyglada na to ze firma pozycjonujaca zweryfikowała domenę pod swoim kontem bo miała dostęp do niej albo webmaster jej dał. Pózniej jak sprawy sie pogmatwaly zweryfikowali ja pod tym kontem co masz teraz.

W takim przypadku nie odzyskasz danych nawet jak jesteś właścicielem domeny.

No ja właśnie sam nie kumam, jak to możliwe, oczywiście trzeba mieć dostęp do swojej strony, by zaimplementować do templatki w cms kod z google analytics, wiec tak jak by ta firma pozycjonująca bez webmastera nie mogła tego zrobić.. Ale zrobiła, to jest pewne, że posługiwali się takim kontem. Z kolei webmaster miał swoje konto GWT i sam był zaskoczony tym, że teraz po zalogowaniu na te konto nic tam nie widać..

No ale nic, pogrzebię jeszcze w google support a jak nic to zadzwonię na infolinię googla

W takim przypadku nie odzyskasz danych nawet jak jesteś właścicielem domeny.

Jeśli jest właścicielem to powinien mieć dostęp do "FTP domeny" z którego może usunąć & zmienić kod weryfikacji domeny dla GWT lub google analytics.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

czy dopiero od momentu podpiecia swojego kodu ?

Daje skojarzone z aktualnym kodem śledzenia GA.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem autora postu ale wydaje mi sie ze wlasnie chodzi mu o dane z czasu kiedy nie miał swojego komu na stronie tylko kod tej firmy.

Skoro nie odzywają sie do niego to tych danych nie odzyska.

Moze podpiąć swoj kod i zacząć śledzić od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności