Skocz do zawartości

Moja Strona Znika Z Wyników Wyszukiwania Grafiki Google

cnapan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z wynikami wyszukiwania google dotyczących grafiki. Strona jest świetnie zindeksowana przez google i kiedy wpisuję site:imageboard.pl to pokazują się wszystki zindeksowane podstrony.
Problem dotyczy jednak grafiki. Na początku wszystko szło dobrze, i kiedy w wyszukiwaniu grafik wpisywałem site:imageboard.pl, google pokazywało wszystkie zdjęcia z mojej witryny. teraz jednak , od wielu tygodni pokazuje tylko 3 fotki, zamiast ponad 600 jakie sa na stronie?

Czemu tak się dzieje? Moja strona zawiera kilka zdjęć opisanych erotycznymi słowami, i ukazujących lekką erotykę, ale znam wiele innych serwisów z dużo mocniejszymi zdjęciami i ich opisami, a jednak google wyświetla wszystkie wyniki.

To samo się stało na oryginalenj domenie

https://www.image-board.pl

Wtedy postanowiłem przenieś domenę stronę na

https://www.imageboard.pl

i na początku było dobrze, potem jednak google znowu przestało wyświetać obrazy.

Prosze o sugestię dlaczego tak się może dziać ?

Sprawdziłem site:imageboard.pl w wyszukiwarce grafiki i wyświetlają się obrazki, będzie ich kilkaset, także występowania problemu o jakim piszesz nie potwierdzam.

Ps. Dla świętego spokoju sprawdź jeszcze w GWT błędy indeksowania.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Sprawdziłem site:imageboard.pl w wyszukiwarce grafiki i wyświetlają się obrazki, będzie ich kilkaset, także występowania problemu o jakim piszesz nie potwierdzam.

Ps. Dla świętego spokoju sprawdź jeszcze w GWT błędy indeksowania.

Jak to możliwe? A ja od wielu tygodni mam dokładnie taki rezultat, niezaleznie od przeglądarki jakiej używam:

screen.jpg

P.S narzedzia webmaster anie pokazują żadnych błędów indeksacji, czy jakichkolwiek innych.

Mnie Google/Grafika też pokazuje multum obrazków zaindeskowanych dla twojej strony.

Sprawdź z innego komputera, innego IP. Sprawdź przez jakieś proxy.

Sprawdzałem nawet na komórce z IP Polkomtela i też mam tylko 3 wyniki.

Ale zauważyłem, że kiedy otwieram Safarin na iPadzie i wpisuje site:imageboard.pl to mam wszystkie wyniki. Sam już nie wiem o co może chodzić... :(

cnapan - też tylko kilka obrazków pokazuje mi się dla Twojej strony po wpisaniu komendy site:imageboard.pl. Google indeksuje ich na pewno więcej, bo wystarczy tylko wejść w "Narzędzie wyszukiwania" i wybrać cokolwiek np. "Kolor - kolorowe" i Google pokazuje znacznie więcej zdjęć.

Może to zwykły bug - Google ostatnio z tego co kojarzę wprowadzało zmiany w Grafice Google (dodana do podręcznego menu jest opcja Prawa użytkownika do zdjęcia), a jak coś zmieniają to często jakieś błędy się pojawiają.

Update, dziś pokazują mi się już faktycznie tylko 3 obrazki, choć jeszcze wczoraj było ich pełno. Zmiany w "narzędziach wyszukiwaniach" niczego nie wnoszą, no najwyżej +1 obrazek. Zatem jest jakiś filtr. Ja bym obstawiał: "serwis zawiera treści erotyczne"

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja jestem ciekaw praw autorskich do tych wszystkich fotek ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Twoje Beerbant pewnie też, a o prawa z pewnością się nie pytali.

No właśnie, mam pewne wątpliwości co do sposobu wyświetlania grafik przez korpogoogle w kontekście praw autorskich ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności