Skocz do zawartości

Czy link nofollow chroni przed przeniesieniem bana / filtra ?

Coin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Powiedzmy, ze nacialem sie na pozycjonowaniu chwile temu i teraz zakladam, ze nie ma czegos takiego jak bezpieczne pozycjonowanie, zatem predzej czy pozniej moja strona wpadnie w filtr lub dostanie bana, jesli jest pozycjonowana.

Pytanie.

Mam strone A, wlasciwa - nie dotykam jej pozycjonowaniem.

Chce zrobic strone B, na ktorej bedzie troche tresci, ale glownie to beda informacje ze strona przeniesiona na strone A

I teraz pozycjonowac chce strone B, klient wejdzie, zobaczy link do strny A ze przeniesiona i kliknie.

Jesli w jakims momencie strona B zlapie filtr lub ban, postawie strone C, ktora bedzie kopia strony B, tylko na nowej domenie - i tak w kolko.

Linki prowadzace ze strony B do A beda mialy atrybut nofollow.

Pytanie - czy jesli linki beda z atrybutem rel="nofollow' to czy moja glowna strona A jest bezpieczne, ze zaden filtr/ban jej nie dotknie? Albo jesli oczywiscie nikt nie da gwarancji 100% to moze macie jakies podobne doswiadczenia, albo jest to chociaz mocno nieprawdopodobne ?

Jak to mowia, chcialbym ale sie boje :)

Wyjątkowa Fotografia Ślubna Małopolska - Zapraszam !

To po co pozycjonować i linkować stronę B skoro będzie na niej link NF ?

Dla trafficu

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jak napisał Robbie - dla trafficu a dzięki temu że jest traffic wzrasta zaufanie do obu stron a to się przekłada na ... i tak dalej :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

przekierowanie to umożliwia, poczytaj jeszcze co to jest FILTR, BAN za co można dostać i tak dalej.

A ruch kierować można i przy pomocy banera na pól strony z linkiem nofollow, nie "złapiesz" filtra, bana, i banana

B zlapie filtr lub ban, postawie strone C, ktora bedzie kopia strony B

tego nie radzę

Jak to mowia, chcialbym ale sie boje :)

Rozumiem, że boisz się dostać filtra na stronę A, ale... nie linkując jej i tak nie będzie pozycji... więc jaka jest różnica dla potencjalnego klienta tej strony czy ona będzie miała filtr czy nie skoro i tak jej nie znajdzie? To tak jak bym kupił sobie mercedesa tylko po to żeby stał w garażu a jeździł seicento, bo po co ruszać merola jak może się ubrudzić...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

MaxPan, ja nie pozycjonuje stron, zlecam to komuś ale zakładam, że prędzej czy później będzie ban/filtr. Co to jest to ja wiem z punktu widzenia odbiorcy i to mnie interesuje.

Dlatego chce zlecic pozycjonowanie strony slupa, a nie strony wlasciwej, wiem natomiast ze linkowanie ze strony zbanowanej/sfiltrowanej moze skutkowac przeniesieniem tegoz na strone docelowa, stad pytanie czy linki nofollow mnie przed tym ochronia.

A czemu nei radzisz tego:

B zlapie filtr lub ban, postawie strone C, ktora bedzie kopia strony B

Zakładam scenariusz, B lapie filtr/ban, stawiam strone C, kopiuje wszystko ze strony B na C i likwiduje strone B, domena B przestaje istniec. Zle ? Jak inaczej ?

Panowie, ale nie rozumiecie idei.

Ja mam domene wlasciwa, z moim imieniem i nazwiskiem, ona ma byc pozycjonowaniem nietknieta, nie chce by ta domena cos zlapala.

Chce pozycjonowac domene B na ktorej mi totalnie nie zalezy, trzymac w top domene jakastam, ktora jak klient na nia wchodzi to widzi link do mojej strony z imieniem i nazwiskiem.

I tyle, przekierowanie klienta. To ze jej nie widzi to nie znaczy ze ona sie za jakis czas sama nie wypozycjonuje trescia itd, koncza mi sie koncowki na imie i nazwisko i po prostu nie chce. Chce byc wysoko na domenie B, i pytam tylko czy linkowanie z B do domeny A (imienazwisko) z atrybuten nofollow ochroni domene A przed ewentualnym przeniesiem bana/filtra z B.

Ja to mam zdecydowanie przemyslane,

To tak jak sprzedawanie jablek z mercedesa ktory stoi w garazu, a po miesci jezdzi seicento informujacy, ze najlepsze jablka sa w mercedesie w garazu.

Panowie, ale nie rozumiecie idei.

Panie rozumiemy, ale to ty nie rozumiesz co my Tobie piszemy.

Twoja "idea" jest stara jak pozycjonowanie.

A czemu nei radzisz tego:

bo content obecnie jest na tyle tani że stawić kopie zbanowanych stron jest zupełnie bezsensu, bo...długo opowiadać, i nie musisz wcale mi wierzyć na słowo, zrób test i zobacz.

A no tak, fotograf... wszystko jasne :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ok, reasumując, Waszym zdaniem atrybut nofollow przy linkach pomoze uchronic domene docelowa, niepozycjonowana - przed przeniesieniem ewentualnego filtra/bana z domeny pozycjonowanej ?

Bardzo dziekuje za wszelkie rady, ja sie nie znam na sprawie dlatego wole dopytac doswiadczonych kolegow.

Za link z jednej zafiltrowanej strony nie dostaniesz filtra na domenę główną. Co innego jakbyś takich satelit miał kilkadziesiąt.

Ale jeśli miałaby to być duża liczba linków sitewide, to Google może to źle potraktować (niezależnie czy domena pozycjonowana ma filtr), więc nofollow w tym wypadku może być dobrym pomysłem.

Zadbaj też lekko o profil linków domeny głównej - linki z katalogów firm na brandowe anchory itp.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności