Skocz do zawartości

Magiczne narzędzie disavow

intruder2600

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zgłosiłem stronę do disavow usuwając złe linki

• Strona została odblokowana - odzyskała pozycje
      6
    • Strona została odblokowana - nie odzyskała pozycji
      10
    • Dostałem odmowę, zgłaszałem wielokrotnie - strona w końcu odzyskała pozycje
      4
    • Dostałem odmowę, zgłaszałem wielokrotnie - strona nigdy nie odzyskała pozycji
      9
    • Dostałem odmowę - strona odzyskała pozycję
      0
    • Dostałem odmowę - strona nie odzyskała pozycji
      3
    • Nie używałem - strona odzyskała pozycję
      10
    • Nie używałem - strona nie odzyskała pozycji
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna sprawa - zgłaszaliśmy wielokrotnie strony z różnym skutkiem, jak mam zagłosować? Już to zrobiłem, wybrałem wariant najczęściej powtarzający się, ale zgłaszam problem w ankiecie ;)

Swoją drogą od razu napiszę, że doby disavow i RR statystycznie działają. Nie da się dalej robić SEO bez pozbycia się powiadomienia - nie masz klarownej sytuacji, w jakim punkcie znajduje się witryna.

P.S. -> to już wychodzi z ankiety ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jak coś reklamujesz daj refa - zawsze coś wpadnie ;)

Nie bardzo rozumiem :) Nic nie reklamuję jak narazie a już na pewno nie google - zresztą nie ma linków z refem do disavow :D

Jak się zbierze z 200-300 głosów coś się zarysuje ale na razie mówi samo za siebie - na 24 głosujących mamy 2 szczęściarzy :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Jak się zbierze z 200-300 głosów (...)

Intru, jak zwykle z szacunkiem do Ciebie (fajnie, że wciąż chce Ci się tu udzielać z takim stażem) ale chyba nie było na PiO ankiety z taką ilościa głosujących. Tym bardziej, że Max powybijał wszystkie multikonta :D

P.S. Zagłosowałbym ale brak opcji "strona trzyma przyzwoitą pozycję bez tego cudactwa". A nawet jak spadnie założę kolejną na od dawna nie żyjącą babcię i będę jechał dalej z koksem. Mam alergię na "uprzejmie donoszę". Fe!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Disavow nie jest konieczne przy zdejmowaniu filtra. Owszem, pewnie prześpiesza likwidację kary, ale robi więcej złego niż dobrego.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

I co ja mam zaznaczyć? Dwie strony: 1 odblokowana i wróciła na pozycję, a druga odblokowana i nie wróciła na pozycję....

Dodaj jeszcze info o tym czy strona mimo informacji o nienaturalnych linkach w GWT wyszła z filtra bez usuwania linków.... W ankiecie jest chyba tylko info dotyczące filtrów algorytmicznych.

Trochę zbyt ogólna ankieta. Brakuje rozróżnienia kiedy się używało i po co. Poza tym wiadomo, że nie robi się samego disavow, tylko jeszcze warto pousuwać/pozmieniać linki gdzie się da.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności