Skocz do zawartości

Zrzekłem się wszystkich linków po filtrze czy muszę dodatkowo odpinać je ręcznie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chodzi o frazę/y lokalną/e

Sorry ale mam gdzieś czy podp... czy nie - zleciłem to firmie - miało być pięknie top .... skończyło się jak zawsze.

Nie wnikałem w to czym i jak robili do czasu aż dostałem wiadomość od google'a o nienaturalnych linkach. Podejrzewam, że napierdzielali jakimś scrapeboxem, blast czy innym wspaniałym narzędziem bezpośrednio w moją domenę bo linków było koło 17K.

I tak właśnie pali się kilka/kilkanaście dobrych miejscówek :P Jeżeli nie liczyłeś się z faktem takiego ryzyka to nie bierzesz firmy do promocji strony, tylko piszesz artykuły i modlisz się o podlinkowanie naturalne.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Czy zdajesz sobie sprawę, że to co teraz robisz(piszesz na forach/blogach i dodajesz do katalogów branżowych tak jak to opisałeś) nie jest zgodne z wytycznymi dla webmasterów i za to również możesz dostać filtra?

Google też będzie miało gdzieś Twoją stronę/firmę, lamenty i żale...

Czy tego chcesz czy nie pozycjonowanie NIE JEST zgodne z wytycznymi i każda próba majstrowania przy serpach może prowadzić do spadków dlatego skoro jesteś taki do przodu to rób to co Ci poradzono - czekaj aż ludzie zaczną sami linkować.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

podaj adres, bez tego można wróżyć, może być też błędnie zrobiony canonical lub może go nie być, brak przekierowania z www na www, duplicate content, słaba optymalizacja, linki to nie wszystko, jak jest reszta ok, to po zdjęciu działań ręcznych strona nawet na chwilę wskakuje do top, a potem leci na pysk

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

papraki są wszędzie ;)

wracając do meritum, straciłeś (imię Arkadia jest mylące) wszystkie/większość linków z anchorem na jaki chciałeś być w topie, więc algorytm zesłał stronkę w otchłań netu. Możesz oczywiście zdobywać linki naturalnie - utopia, wierzyć ze jak linki będą w proporcjach 2% anchor/98 brand będzie bezpiecznie -podobna utopia. Właściwie nie ma wielkiej różnicy czy masz filtr, czy jesteś na 54 miejscu. Albo normalnie linkować, no może z lepszych źródeł, a ewentualny filtr omijać zmianą domeny (10 -20 zł da się przeżyć)

Pytanie co dalej?

Jeżeli nie usuniesz linków pomimo ich zrzeknięcia się, to po wyjściu z kary możesz złapać algorytmika - filtr

Trzeba odróżniać - działania ręczne = kara, filtr = podpadłeś algo podczas kalkulacji

Trochę bez sensu rozumowanie, skoro elementem wyjścia z algorytmika jest zgłaszanie złych linków których nie dało się usunąć. Więc jak może złapać filtr za linki już zgłoszone?

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Nie wystarczy zgłosić linków, należy jak najwięcej usunąć! Disavow to tylko sugestia lub życzenie webmastera, aby nie traktować linków do strony jako wpływających na algorytm, powtarzam tylko sugestia, która wcale nie musi być spełniona :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności