Skocz do zawartości

Zrzekłem się wszystkich linków po filtrze czy muszę dodatkowo odpinać je ręcznie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapewne nikt nie poda ci recepty na topa na forum bo podałeś zbyt mało danych. Łącząc sugestie wszystkich poprzedników - stwórz jedną, lub dwie dodatkowe strony z własną ofertą. Nie dubluj danych kontaktowych na nich.

Stacjonarny z kierunkowym kup we freeconet lub u innego operatora. Stwórz unikalną treść (zakładam, że nie świadczysz 150 usług lokalnie więc dasz radę), zróżnicuj lekko optymalizację i monitoruj jak zachowują się konkretne domeny. Oczywiście nie rejestruj tych domen w miejscach Google pod tym samym adresem. Do tego elementu powrócisz gdy domeny cokolwiek się ruszą.

Co do źródeł linków - przemyśl czy umieszczenia odnośników z ważnym dla ciebie anchorem w lokalizacjach, które nie są pod Twoją kontrolą ma sens z punktu widzenia stabilności linkowania. Po roku czasu takiej zabawy stracisz kontrolę nad tym, który link przenosi moc a np. który wygasł etc. Zanim zorientujesz się co musisz odbudować jesteś do tyłu minimum 3 miesiące. Nie wspominając o skuteczności takich zabaw.

Bezpieczne miejsce w topie? Tylko wtedy gdy masz w nim kilka stron. Nawet jeśli Wszystko robisz cudownie i zwierzyniec Google Cię ukocha to konkurencja nie śpi.

ok, dzięki wszystkim za wizytę - mimo wszystko chyba i tak jestem w punkcie wyjścia...

Zawsze lepszy punkt wyjścia, niż konieczność cofania się. Najprościej linkuj przez jakiś czas jak linkujesz, prawdopodobnie stronka i tak trochę spadnie, Następnie zacznij linkować na swoje frazy, tylko z sensem nie na uraaa, porządne linki*. Jak mimo przyłożenia linków mimo wszystko stronka nie ruszy, zakup nową domenę i zacznij ja linkować. Zapewne jak nadejdzie nowy zwierzak, filtr będzie ci odpuszczony. W najlepszym wypadku będziesz miał 2 stronki w topie

* słowo porządne nie dotyczy katalogów, bo takich właściwie nie ma :)

Kup kilka domen .pl postaw na nich coś użytecznego: opis urządzeń, którymi handlujesz, pytania i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania przez twoich klientów, lub postaw prostą stronkę firmową pod konkretną jedną usługę swojej firmy. Nie muszę chyba dodawać, że umieszczenie linka do strony, którą chcesz wzmocnić to absolutny mus.

Domeny bierz bez zobowiązania do przedłużenia, a najlepiej przechwyć domenę z jakimś archive - jak trafisz domenę z naturalnymi linkami np. z panoramy firm, z wątków na forach etc to szybko za indeksujesz na niej content. Oczywiście sprawdź historię domeny, profil linków i wszystko co jest istotne podczas wyceny pozycjonowania bo jak chwycisz spady po swl to walisz trochę w próżnię.

Jak sprawdzić czy przechwytywana domena jest coś warta? wejdź na ahrefs.com - sprawdzasz czy wykres przed końcem ważności (lub tuż przed końcem) nie poleciał do podziemi i tyle możesz zrobić oględnie.

Jeżeli wszystko zrobisz dobrze osiągniesz swój lokalny cel - zakładając, że nie prowadzisz biura nieruchomości.

porządne linki* - ok skąd je brać - gdzie kupić? które są "dobre"?

Porządny link dostaniesz ze strony głównej Onet.pl. skoro jesteś tutaj to raczej musisz skupić się na budowaniu własnej mini sieci reklamowej - nawet jeżeli na początku będzie miało małą moc to zawsze pozostaje zasobem pod Twoją kontrolą. Czy będziesz je wzmacniać - to inna kwestia. Zakładam, że 10 stron z contentem bez żadnego podlinkowania (poza zaindeksowaniem) jest w stanie osiągnąć to czego oczekujesz.

Problem jest tylko taki, że osoba, która się dała złapać na narzędzie disavow jest już pod obserwacją, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że użyje narzędzia ponownie. Dlatego też dalsze pozycjonowanie strony nie ma sensu bo strona i tak poleci ponownie i ponownie trzeba będzie zgłaszać "nienaturalne" (cokolwiek to znaczy) linki. Strona wtedy "wyjdzie z filtra" czyli na pozycję 40-50 i tak w kołko. Moje sugestie:

1. nowa domena

2. nie używać narzędzi do szpiegowania (analytics, webmaster tools, nawet gmaila!)

3. pozycjonować byle czym i się nie przejmować a jak poleci --> pt1.

Swoją drogą idea "nienaturalnych" linków jest takim samym absurdem jak zakazanie sprzedaży "nienaturalnych" leków. Tylko leki naturlane (czyli takie zrobione z suszu roślin) są legalne, natomiast wszelakie leki nienaturlane - syntetyczne takie jak antybiotyki, interferon, czy sztucznie stworzone hormony powinny być nielegalne bo są nienaturalne :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Czy zdajesz sobie sprawę, że to co teraz robisz(piszesz na forach/blogach[...] nie jest zgodne z wytycznymi dla webmasterów i za to również możesz dostać filtra?

Ja tak bez hejtu ani złości, ale czy czasem Matt w jednym z filmików nie powiedział, że komentując na blogach i zostawiając adres do strony (w nicku np) nic złego się nie stanie ?

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

1. nowa domena

2. nie używać narzędzi do szpiegowania (analytics, webmaster tools, nawet gmaila!)

3. pozycjonować byle czym i się nie przejmować a jak poleci --> pt1.

Dokładnie, dla jednej strony gdzie wcześniej było zgłoszone disavow i strona za nic nie chciała wejść do topów, nowa domena + lekko zmodernizowana strona + (wszystko po staremu) = TOP3 już od 2 miesięcy. Tylko przekonaj klientów żeby zrezygnowali ze starej domeny...301 w takiej sytuacji chyba nie jest już dobrym rozwiązaniem?

czy czasem Matt w jednym z filmików nie powiedział, że komentując na blogach i zostawiając adres do strony (w nicku np) nic złego się nie stanie ?

Potwierdzam mam kilka stron które były tylko linkowane SB i są w top na frazy regionalne :) Czasami zamiast nicku dawałam frazę.

Oczywiście nie 20K linków na tą samą frazę i linki ze stron z PR.

Teraz rozumie Pan, że nic Pan nie rozumiał.

Dokładnie, dla jednej strony gdzie wcześniej było zgłoszone disavow i strona za nic nie chciała wejść do topów, nowa domena + lekko zmodernizowana strona + (wszystko po staremu) = TOP3 już od 2 miesięcy. Tylko przekonaj klientów żeby zrezygnowali ze starej domeny...301 w takiej sytuacji chyba nie jest już dobrym rozwiązaniem?

Ja nie używam 301 u klientów, prywatnie - czasem działa, czasem nie - nie ma jakiejś logicznej reguły. Szybciej mi się od zera coś wbija. Co do klientów - napisałem - zmieniamy domeny co kilka miesięcy albo rezygnacja. Część odeszła wierząc, że google jest cacy i będzie dobrze, część się zgodziła i teraz mają topy :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności