Skocz do zawartości

co umieścić w zleceniu

grosser

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

To mój pierwszy post u Was.

Jestem założycielem strony z obrazami olejnymi moich rodziców. Nie chcę wrzucać na razie linka, żeby nie zostać źle odebranym.

Zależy mi, żeby zyskać wysokie pozycje w google dla języka polskiego i angielskiego.

Chciałbym złożyć zlecenie, ale jeszcze nie wiem co dokładnie mógłbym w nim umieścić.

Nie interesuje mnie szybki i nachalny rezultat, żeby za chwilę dostać bana od googla.

Czy moglibyście poradzić co powinno się znaleźć w takim zleceniu oprócz adresu strony, żeby mnie nie zrobiono w konia ?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Określ w zleceniu precyzyjnie czego oczekujesz, w jakim czasie i w jakim budżecie (ale nie w stylu TOP 1 na wszystkie frazy za 10zł po miesiącu - patrz na to w wariancie realistycznym, a nie).

Więcej chyba nie ma sensu.

I tak każda firma przedstawi Ci co innego, bo ma inne formy działań, rozliczeń itd.

Najważniejszy jest dobry dobór fraz i cena adekwatna do ich trudności. Nie kieruj się ceną.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Czy o wybór właściwej frazy też mogę prosić w zleceniu?

Jaki przedział czasowy ma być brany pod uwagę ?

Czy jak się decyduję na pozycjonowanie to już to muszę robić cały czas ?

Czy lepiej podzielić na krótsze odcinki?

W zasadzie to czas tego pozycjonowania i weryfikacja skuteczności jest dla mnie kluczowa.

Jaki to jest rozsądny czas ?

Jak najbardziej, z tym że firmie zawsze łatwiej się oprzeć na jakichś Twoich propozycjach, bo wiadomo w którą stronę myśleć. I tak zwykle pozycjoner przedstawia swoje frazy, bo na część proponowanych nie ma zapytań, albo są bez sensu.

Tylko zwracaj uwagę na to co firmy proponują, bo sporo jest takich, które dają frazy proste i bez ruchu. Sprawdzaj zawsze ilość zapytań w keyword plannerze w Google Adwords.

Zależy od trudności fraz i czego oczekujesz. TOP 10 to 3 miesiące - rok zwykle. Ale np TOP 3 to może być już w latach.

To zależy. Jak frazy są proste, możesz się dogadać na umowę np na rok, a potem tylko jakieś dodatkowe działania jak pozycje spadną. Ale w większości przypadków pozycjonowanie jest to czynność ciągła, za dużo się zmienia w algorytmach Google, zwłaszcza w ostatnim roku.

Co podzielić?

W zasadzie to czas tego pozycjonowania i weryfikacja skuteczności jest dla mnie kluczowa.

Tak jak wyżej - zależy od fraz i konkurencji. Ale do stabilnych pozycji to tak około roku dla prostszych fraz. A weryfikacja to w miarę stabilny wzrost pozycji i wzrost ruchu na stronie. Warto tez zwrócić uwagę, czy firma zrobiła porządną optymalizacje strony, albo chociaż dała wskazówki co pozmieniać, jak formułować treści itd. SEO to nie tylko linki, a sporo jest firm, które w ogóle olewają stronę docelową.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Chlopie wydooja cie a na koniec skonczy sie jak zawsze :-) moja rada jest prosta sam poczytaj bo za wielkiej filozofii nie ma ;-) Dla przykladu za fraze beda cie doic 100-120 za miesiac, zakladajac 3 frazy min 300 zyli miesiecnie co daje 3600 zl rocznie a z takim budzetem samemu mozna sie fajnie pobawic w pozycjonowanie i wcale nie wydajac na softy itp wszystko mozna zlecic za rozsadne ceny, do tego budujesz linki tak jak ci pasuje, masz kontrole nad tym co sie dzieje a nie ktos zrobi przekierowanie 301 a stan linkow bedzoe prawie zerowy;-)

Kolejna rzecz sam pozycjonujac jak wbijesz interesujace frazy w topu pozycjonujesz na kolejne ;-) i kolejne . Dla przykladu kampanie Magic Submitter, Senuke wykupisz za 20 $ a nawet tanie. Dobry teksty na artykuly moge ci zalatwic po 6 dolcow, to pomysl ile mozna zrobic przy budzecie 1000$

Wszystko mozna zlecic :-)

jeśli to proste frazy to można pobawić się samemu, w trudniejsze też ale wymaga to czasu i odrobiny chęci uczenia się.

Właściwie każdy może postawić ścianę, czy położyć płytki, kwestia tylko chęci i odrobiny samozaparcia, ale i tak większość osób zatrudnia mniejszego lub większego fachowca, bo bez sensu uczyć się 30 fachów.

masz racje ale w 90% pracy wykonuja automaty wiec po co placic za efekty jesli mozna zlecic kampanie komus kto ma softy, dostarczyc teksty itp, zaznaczyc ze interesuja cie linki stron min PR1 i jazda, czekasz na efekty monitorujesz pozycje i zamawiasz kolejna kampanie ;-) rozlozana w czasie.

Sam policz uczciwie

-statystyki pozycji dla jednej strony mona uzywac darmowych programow

-teksty 4 mesiecnie to max - 30 dolcow

- 2 kampanie MS lub Senuke ropiane w czasie na 15 dni kazda - 40 dolcow ( od profili a po wiki)

a potem czekasz na efekty i dopieszczasz :-) linkami o wysokim PR i TR

Przy 2 kampaniach stronka powinna wbic na top 10 :-)

cześć

Jestem nowy, więc mam limit na posty, dlatego nie odpowiadalem szybciej.

Dzięki za Wasze opinie.

Idealnie by było zrobić tak jak nomico sugerujesz, bo będę miał nad tym kontrolę, poza tym jak będą pozytywne efekty to może dodam też inne frazy. Boję się jednak, że z tym popłynę i zajmie to kupę czasu.

Na pewno poczytam wasze forum. Przydałby się też jakiś howto albo hownotto.

Pierwsza rzecz to strona dla której chcę to zrobić https://www.batorowka.com

Jeśli ktoś ma ochotę wejść to zapraszam. Jak zobaczycie, treści na niej niewiele i raczej wiele więcej się nie pojawi, bo to strona z obrazami.

Chyba, że można zrobić coś oczywistego co mi do głowy nie przyszło. Wrzucę ją też do działu krytyki, żeby ją poddać ocenie i sugestiom.

Nie bardzo wiem nawet jakie frazy targetować i jak zbadać ich popularność.

Dalej przydałoby się wiedzieć co i jak zoptymalizować na stronie w kierunku pozycjonowania.

za wszelkie rady z góry dziękuję

pozdrawiam

ale na czym poplyniesz, zamawiasz teksty i wymagasz jakosci i unikalnosci, zanim zlecasz kampanie prosisz o schemat kampani i tyle a na koniec dostaniesz raport i klikasz na link i widzisz swoj link czyli efekty. Jak ktos ci bedzie robil kampanie dajesz wytyczne min pr1 lub min pr4 i tak ci robia, kazdy chce zarabiac a co jest najlepsze w polsce chca zarabiac double. Dla przykladu linki z profili- recznie dodawane, he he popatrz na ceny a potem z automatu o w 5 min 150 zl wpada:-).

Kolejna rzecz sam robiac bawisz sie tym, podbijasz alexa rank czy tez TR. Pozycjonowanie jest przyjemne i wcale nie musi byc drogie tylko musisz byc cierpliwy

juz raz pokazywalem :-) znowu musze?

Dajcie spokuj zaraz zaczniecie pisac ze cos recznie robicie, hehhh chyba tylko w nosie grzebiecie i oto cala prawda. Wystarczy wejsc na warriors forum i popatrzec na oferty kampani itp, ceny na tym forum sa chore. Bo co takiego robisz czego ja nie moge zlecic? Jakiego softu uzywasz jakiego nie moge wynajac? Nie chce reklamowac uslug innych bo bym pokazal co i ile kosztuje:-)

Po co mam zlecic naprzyklad ci pozycjonowanie i placic za to ze automat bedzie stukal linki a potem 301 na moja domene do czasu kiedy byde placic :-).

Powiedz co wiesz takiego czego nie wiedza inni co odsprzedaja swoje uslugi, czy znasz lepiej obsluge senuka niz ktos kto dodaje 100-200 kampani miesiecznie.

@nomico

no poplyne na tym, ze nie mam bladego pojecia jak to robic.

z tego co do tej pory wyczytalem to glownie polegalo na umieszczaniu linkow w katalogach stron. pozniej dowiedzialem sie o jakis preclach a teraz slysze o artykulach.

czy wogole ma znaczenie, czy ktos bedzie klikal w te linki na forach, fejsbukach itp? czy wazne jest, zeby sobie googleboty na to trafily?

nasz angielski?

za 5 -10 dolarow zrobia ci raport i dobiora slowa kluczowe na samurai

Potem zlecasz kilka tekstow tematycznych, mozna zlalesc po 5-6 dolarow!

Potem wbijasz na warriors forum i szukasz osob co oferuja kampanie, wysylasz im zapytanie robisz platnosc podsylasz teksty oraz interesujace cie frazy :-) itd itd

Mozesz wybierac softy itp, chcesz blastowac linki robisz tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności