Skocz do zawartości

profil a fanpage

grosser

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

Mam taki kłopot.

Przez brak pomyślunku założyłem profil i fan page o takiej samej nazwie.

Profilu nie używam i nie zbieram tam znajomych. Interesuje mnie jedynie fanpage i lajki na nim.

Co mogę teraz zrobić, żeby nie stracić prawie 100 lajków które uzbierałem a jakoś pozbyć się tego profilu ?

To jest myląca sprawa, bo w wyszukiwarce wyskakują obie postaci.

Do tego jeszcze nie widzę nigdzie przejścia z profilu do fanpage'a, więc jak ktoś przypadkiem wpadnie na pusty profil to będzie miał kiepskie wrażenia.

dzięki i pozdrawiam

Do Fan page dodaj administratora z prawdziwego konta profilowego fb, następnie usuń administratora na fanpage z tego profilu o tej samej nazwie. Na koniec usuń fikcyjny profil.

POLONIA%20IRLANDIA%20LOGO.png Wiadomości z Irlandii: PoloniaIrlandia.pl | Irlandia Forum PoloniaIrlandia.pl/forum

Jako kto będę się wtedy logował na fanpage ?

Nie mam prawdziwego konta na fb i mieć nie planuję. Jeśli uczynię administratorem siostrę, która takowe posiada to będę sie logował jako ona czy jako fanpage ?

Czy taki profil może mi się do czegoś przydać oprócz nosiciela fanpage'a ?

W sensie, czy są tam jakieś narzędzia mogące być użyteczne dla fanpage i lepiej go jednak nie kasować a jakoś zmienić nazwę.

Sprawdź w ustawieniach prywatności profilu. Tam powinna być opcja "Kto może mnie wyszukać". Wyłącz widoczność w wyszukiwarce. W ten sposób jak ktoś będzie chciał znaleźć fanpage, to w wynikach wyszukiwania powinien pojawiać się tylko fanpage.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

Ciągle występuje w dwóch wersjach, dziwne. Może trzeba poczekać?

Zawsze możesz po prostu założyć konto osobowe tylko do obsługi fanpage (np. Jan Kowalski), przekazać mu uprawnienia administratora i skasować konto osobowe Galeria Batorówka.

galeria_batorowka.jpg

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

a przy takim fikcyjnym profilu nie istnieje przypadkiem ryzyko, że usuną profil razem z funpagem?? Ja miałem fikcyjny do funpage, ale potem stwierdziłem, że szkoda by było tyle pracy i dodałem admin z prawdziwego profilu.

Pamiętaj, że pracujesz po to żeby żyć, a nie żyejsz po to żeby pracować - tekst z reklamy piwa.

Oświetelnie i lampy LED https://www.oswietlenieled.info - lampy led i oświetlenie sufitowe użytkowe i dekoracyjne np. w kuchni.

https://antyhaczyk.blogspot.com/2014/03/jak-maksymalnie-bezpiecznie-inwestowac.html - jak bezpiecznie inwestować pieniądze?

W dniu 23.01.2014 o 13:43, grosser napisał(a):

Nie mam prawdziwego konta na fb i mieć nie planuję.

To po co w ogóle tworzyłeś profil? Trzeba było stworzyć stronę dla biznesu i tyle. Fakt, że takie konto ma mniej funkcjonalności niż profil zarządzający stroną, ale skoro nie planujesz mieć konta na fb to raczej nie powinno Ci to przeszkadzać, bo i tak nie będziesz wykorzystywał potencjału tego portalu.

W dniu 28.01.2014 o 12:39, paweles napisał(a):

Ja miałem fikcyjny do funpage

To jakaś strona do zabawy?

W dniu 28.01.2014 o 13:57, michal napisał(a):

To jakaś strona do zabawy?

Nie, raczej bardziej w ramach testu/eksperymentu. Jak na razie nie dostrzegam jakoś szczególnego potencjału w FB, ale pewnie w niektórych branża jest to bardzo dobra metoda.

Pamiętaj, że pracujesz po to żeby żyć, a nie żyejsz po to żeby pracować - tekst z reklamy piwa.

Oświetelnie i lampy LED https://www.oswietlenieled.info - lampy led i oświetlenie sufitowe użytkowe i dekoracyjne np. w kuchni.

https://antyhaczyk.blogspot.com/2014/03/jak-maksymalnie-bezpiecznie-inwestowac.html - jak bezpiecznie inwestować pieniądze?

• 2 tygodnie później...
  W dniu 28.01.2014 o 13:57, michal napisał(a):
  W dniu 23.01.2014 o 13:43, grosser napisał(a):

Nie mam prawdziwego konta na fb i mieć nie planuję.

To po co w ogóle tworzyłeś profil? Trzeba było stworzyć stronę dla biznesu i tyle. Fakt, że takie konto ma mniej funkcjonalności niż profil zarządzający stroną, ale skoro nie planujesz mieć konta na fb to raczej nie powinno Ci to przeszkadzać, bo i tak nie będziesz wykorzystywał potencjału tego portalu.

Tak właśnie chciałem zrobić jak pisałeś, ale jak chciałem założyć tą stronę biznesową to mnie fb pytał o profil. No to założyłem, bo nie znalazłem innego sposobu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności