Skocz do zawartości

Google Maps nad organikami - płacisz i jesteś - jakie to proste

Kung Fu SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Klinet właśnie otrzymał telefon od rzekomego partnera Google, firmy Nethouse z Warszawy (przynajmniej tak się przedstawili), z propozycją nowej usługi Google, a mianowicie wykupienia sobie miejsca w mapkach nad organikami. Przy jednej frazie, opłata bagatela 1000 netto, miejsce otrzymuje się dożywotnio.

Wiem, też nie mogę powstrzymać się od śmiechu, ale może jako stary dziad, straciłem kontakt z najnowszymi pomysłami Google i o czymś nie wiem?

Jeśli jakiś partner Google'a chciałbym się wypowiedzieć w temacie, będę szczególnie wdzięczny.

(Chciałem zasięgnąć informacji u źródła, ale oddziały Google we Wrocławiu, Krakowie, Warszawie, mają w du**e odbieranie telefonów, przecież są tacy świetni, tacy wybrani z wybranych i w ogóle takie ubermensche z nich, że nie będą się zniżać do podnoszenia słuchawki...)

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Może chodzi im o to, że w adres z Adwordsów też się pojawia na mapkach przy wyświetleniu reklamy. :-)

Może klient czegoś nie zrozumiał. Ciężko powiedzieć nie znając dokładnego marketingowego bełkotu jaki chcieli przekazać.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Do mojego klienta dzwoniła firma z Warszawy aby sprzedać miejsce w organikach google

Hmm organiki organikami, ja też jedną branżę niedawno obdzwaniałem, bo klient zrezygnował a frazy dość dobre były na 1 pozycjach i w ciągu 2 minut mógł być 1 w organikach, ale jeżeli chodzi o te mapy to też miałem telefon od klienta, że mu proponują 1 pozycję w mapach (chociaż w organikach jest 1) za jedyne 500 dożywotnio ;) Chyba to jest jakiś większy "szemrany" proceder. Może to SS pod nowym brandem?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności