Skocz do zawartości

[ocena] Praco24.pl Portal ogłoszeń o pracę

Takitam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wdrążyliśmy nowy design strony ogłoszeń o pracę.

Proszę was o opinie dotyczące funkcjonalności, szablonu i funkcji.

- Dodany został disqus

- Funkcja, Upuść zdjęcie aby dodać

- Zdjęcie użytkownika.

- Przycisk aplikuj:) przenoszący do formularza on-line

Link do serwisu ogłoszeń o pracę:

https://praco24.pl

Pozdrawiam,

Rafał

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Trochę chaos z ogłoszeniami. Brakuje mi możliwości wyboru: "Szukam pracy", "Oferuję pracę" z poziomu strony głównej. Niby jest w kategoriach Szukam pracy, ale ginie trochę z uwagi. Te oferty się mieszają, a w perspektywie czasu to może być dla Was problem, jak zwiększy się ilość ogłoszeń i ruch na stronie. Ludzie szukający ofert pracy mogą dość szybko opuszczać waszą stronę i szukać w innych miejscach, jeśli np. kilka razy klikną jakieś ogłoszenie, a tu nie oferta pracy, ale oferta poszukującego pracy.

Cytat ze strony:

- Dodajesz jedno ogłoszenie, które wyświetlane jest w największych serwisach o Pracę całkowicie za darmo!

Stylistyka językowa. Drobiazg, ale jeśli macie aspirację, sprawdźcie takie kwiatki, jak "o Pracę" w powyższym zdaniu. Czemu słowo "Pracę" z dużej litery?:

Cytat ze strony:

Portal praco24.pl został stworzony z myślą o małych i średnich

przedsiębiortwach.

Literówki. To też dobrze nie wygląda (chociaż może tylko ja tak mam, że się czepiam takich rzeczy)

Cytat ze strony:

Praco24.pl to całkowicie darmowy serwis lokalnych ogłoszeń o pracę, dedykowany dla wszystkich, którzy chcą łatwo i szybko znaleźć pracę lub pracownika, Na stronie w szybki i wygodny sposób umieścisz ogłoszenie w dziale dam pracę lub ogłoszenie w dziale szukam pracy. Bez trudu znajdziesz tu wiele Ciekawych ofert pracy z Twojej okolicy...

dedykowany wszystkim, ciekawych z małej litery. Znów drobiazgi, ale rażą trochę.

Cytat ze strony:

Pokazuj tylko

oferty ze zdjęciami

Akurat zdjęcia to mała użyteczność przy wyszukiwaniu. Radziłbym kryteria typu wykształcenie, obowiązkowy staż pracy itp. Na pewno coś wymyślicie.

I jeszcze stopka: odesłania typu Jooble radziłbym robić w takiej postaci:

https://jooble.com.pl.../SearchBox.aspx

Sama ikona nic nie mówi. Ewentualnie oznaczyć to pole jako "Partnerzy" czy coś w tym stylu.

Moja opinia w oparciu o moje doświadczenia z kiedyś tam, gdy szukałem pracy w necie i stopniu zaufania do takich portali, jak również obecnego przedsiębiorcy i pracodawcy, który ogłoszenia o stanowiskach pracy zamieszcza.

EDIT: Nie wiem, czy disqus to dobry patent. Zaraz Cię zaleją komentarze typu: "[ nierzetelni partnerzy ], pisali, że dają umowę o pracę, a to dzieło ma być" itp. Nie masz przecież gwarancji co do przyszłych kontaktów dającego ogłoszenie i "ogłoszeniobiorcy". Ja uważam, że jest zbędny.

@Takitam

Masz źle wstawiony link w stopce do ogłoszeń ślubnych. Proponuję poprawę ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

rissah

Na takie opinie właśnie czekałem.

Jestem bardzo wdzięczny za twoją opinie.

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Nie ma sprawy. Akurat z racji działalności zawodowej (prowadzę m.in. szeroko rozumiane kursy prawa pracy) mam kontakt z osobami, które dość często poszukują pracy w necie. Rozmawiam z nimi na te tematy, zgłaszają mi różne problemy w tym zakresie. Jak potrzebujesz więcej pomocy, pisz na priv.

Mam stronę oparte na tym skrypcie... Która ma 60000 ogłoszeń. ( Jak na zapleczóke to całkiem całkiem) Sądzę że można na osclass postawić naprawdę dobry serwis. Lecz trzeba wgrać autorskie pluginy które pozwolą na dostosowanie portalu do własnych potrzeb:) + własny szablon.

W Polsce dopiero zaczynam stawiać osclass-y:)

Płatności dotpay wdrążone w 90% payu w 50% ( pluginy) do Polskich stron.

- Dodatkowe pola zostały dodane:) W tym Dam pracę/szukam pracy

Pola widoczne od strony wyszukiwarki :) Po wejściu w kategorię... Dzisiaj poprawię wygląd od strony wyszukiwarki

- Amatorska grafika jak chodzi o top

- Słaba typografia

- Słaba koncepcja strony index wynikła z tego co pisałem wyżej

Wiec moja ocena wizualnej strony serwisu serwisu to : mierny.

---

I jeszcze jedna uwaga - nie nazwał bym tego serwisu "portalem". - to taka uwaga końcowa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności