Skocz do zawartości

Czy katalogowanie jeszcze korzystnie wpływa na seo

zydar

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie polubienie przez moderatora maxpan w.w wypowiedzi, chyba marzy mu się forum w którym ludzie będą się bać zadawać pytania..

Dlaczego ludzie mieli by się bać? Nie przesadzaj, zadałeś pytanie na poziomie podstawowym, w dziale dla początkujących.... chcąc działać w branży usług SEO...

Tylko mi nie pisz, ze można prowadzić biznes i nie znać się na nim. To wiem. Ale są branże i branże. W tej stwierdzam, że powinieneś jednak posiadać wiedzę.

Jak twoja wypowiedź nie miała rozbawić moderatora, mnie i innych?! :)

Co do pytania odnośnie domeny pozycjonowanej, anchory były różnicowane, teksty unikalne, nie chodzi o to ze strona dostała filtr czy coś, tylko cena jaka została wydana na katalogi nie była warta siły pozyskanych linków, pozycja albo stała w miejscu albo nieznacznie spadła, stąd moje pytanie czy linki z katalogów mają jeszcze jakąś wartość.

Ogólnie nie od dziś wiadomo, że jest wąska ilość katalogów, gdzie można i opłaca się jeszcze kupić linka (zakładam, że linkowana była strona docelowa). Jednak świat się na samych katalogach nie kończy... :)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up

Pani Aniu Dymno.

Osądzanie kogoś po stopce nie ma większego sensu gdyż w stopce mozna umieścić co się chce np. reklamę kolegi, wynająć komuś , ( byli chętni w dziale ogłoszenia ) , czy po prostu reklamować jakąś fundację :)

Pani jako pozycjonerka powinna przewidzieć taką możliwość. ;)

@ unnamed

... przeczucie ...

Nie zajmuje się pozycjonowaniem, chcę stworzyć serwis w którym inni będą oferować swoje usługi a to różnica.

... wynika na to, że to jego stopka. ;)

Pozdrawiam,

Adam

P.S. Baner fundacji Anny Dymnej jest w celu propagowania tej organizacji pożytku publicznego. Ponadto od czasu do czasu udzielam porad SEO w zamian za "datek" na wspomnianą fundacje. :)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Tak jak już niektórzy napisali, wszystko może dać dobre rezultaty jeśli jest z umiarem. Jak dodawać do katalogów to do tych mocnych. W między czasie dużo linków a nawet więcej z innych źródeł, różnorodne anchory. Systemy katalogów z multikodami są narażone na zbanowanie i dużo zostało już zbanowanych ale widzę też że niektóre zostały zrobione bardzo dobrze i google "nie widzi" że jakiś katalog jest powiązany z innymi.

Jak czasem zlecam dodawanie do katalogów, to tylko 50, 5 różnych anchorów i w tym czasie robię 100 linków z innych źródeł.

Takie dodawanie do 200 katalogów, tylko i wyłącznie jest ryzykowne. Jeśli ktoś robi testy seo i chce podać innym wyniki i robi to na stronie na której nie zależy, to spoko, ale na stronie na której nam już zależy to po co robić eksperymenty? :)

Oprócz popełnianych błędów ze zbyt dużą liczbą katalogów i małą liczbą anchorów, spotyka się jeszcze takie przypadki, że ktoś nie ma dobrze zoptymalizowanej strony. Hasła nie ma ani w tagach ani nagłówkach i za mało jest go w treści a linki przychodzące zawierają właśnie taki anchor - wtedy to ze sobą koliduje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności