Skocz do zawartości

Pol position! Choćby potop!

Rekomendowane odpowiedzi

Sir_nimek przeczytaj jeszcze raz i powoli to co napisałem powyżej i wtedy odpowiedz w miare sensownie...

Dla jasności - pytam o to czy Google wogóle "łapie" nasz oryginalny title skoro pobiera z DMOZa i czy nasz oryginalny (w kodzie strony) title ma jakieś znaczenie ?

ps. a linki z anchorem to inna sprawa, której tutaj nikt nie porusza :P

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

imho łapie choć testów nie prowadziłem - tak na logikę.

Imo nie ma co się zachwycać title pobieranym z dmoza, bo np z kąd wzięło sie to title:

https://www.google.pl/search?client=firefox...szukaj+w+Google

Chodzi o top1.

Od dwóch miesiecy robie test polegający na pozycjonowaniu pewnej strony, która nie ma wogóle ani tytułu ani opisu.

Wewnątrz znajduje się tylko jeden jpg z adresem e-mail. Pozycjonują tą stronę pod średnio trudną frazę i jestem na 8 miejscu.

Po tych kilku tygodniach stwierdzam, że strona bez tutułu jest pomijana przez przeglądaczy. Mam dosłownie kilka wejść dziennie.

Jak dojde do top 3 to wpisze tytuł i opis i wtedy będę mógł napisać jaka jest różnica tzn o ile wzrosną mi wejścia.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

offtop:

Fajny avatarek :P

Ale jakiś opis bądz title by się przydał :D

Poza tym weź pod uwagę popularność frazy/słowa. Może skoro nie jest aż tak trudna do wypozycjonowania to nie jest tego warta a co za tym idzie, nie jest często wyszukiwana :P Stąd tylu odwiedzających... Lepiej byłoby mieć z dwie strony (lub więcej) na to samo słowo w top10. Jedna top1, druga np. top5 a z trzecia top8. I wtedy robić testy... bo to, że strona nie ma opisu i tytułu nie musi być wyznacznikiem klikalności. Przecież w niektórych wypadkach top8 to nawet nie parę wejść dziennie :rotfl:

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności