Skocz do zawartości

25GB transferu i 10-15k uu miesięcznie

kacper3355

Rekomendowane odpowiedzi

Czyste wróżenie z fusów. Nie wiemy jaki jest wskaźnik odsłon na 1 wizytę, nie wiemy ile waży grafika, ile waży wygenerowany kod, ile skryptów jest na stronie, nie wiemy ile średnio dodatkowych danych musi pobrać przy przechodzeniu na kolejne podstrony, czy strona udostępnia coś do pobrania...

Równie dobrze mogłoby starczyć 10GB, ale przy niektórych to pewnie 100GB będzie za mało... ;)

@Kukis mądrze pisze :)

trzeba też pamiętać, że wiele firm hostingowych do transferu liczy także maile wysłane i odebrane, połączenia z FTP (dupn/up) i wiele innych.

Warto też dodać, że przy szacowaniu transferu trzeba też wziąć pod uwagę ile podstron uu otworzy.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Porządny ruch a nie stać cię na serwer? Musisz myśleć w kierunku jak zarobić, żeby cię było stać na coś lepszego. Ja przy połowie twojego ruchu mam na swoim dedyku 6 TB miejsca na dyskach i 20 TB transferu. Płacę 400 stówki miesięcznie ale to co najwyżej 3-6% z tego co mi się udaje z tego się wyciągnąć. A i tak jeszcze płacę za 2 x VPS na inne cele. Masz ruch to sie pochwal i może ktoś doradzi co z nim zrobić...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Czy 25GB transferu miesięcznego wystarczy na utrzymanie strony przy takiej ilości odwiedzin?

~ 15.000 / 30 = 500 dziennie, więc taka ilość transferu powinna wystarczyć.

Chyba, że strona ma pliki jak zdjęcia, animacje flasha, gry itd... wtedy może być kiepsko.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ciężko żeby nie miała, no chyba że dla niewidomych to OK.

Widać, że nie rozróżniasz grafiki strony od udostępnianej zawartości danej strony ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Użyj jakiego narzędzia i zrób analizę. Pewnie uda Ci się zmniejszyć "wagę" strony, co przy takich ruchu będzie zauważalne.

Do przetestowania strony możesz użyć https://gtmetrix.com/ . Nie ograniczaj się tylko do strony głównej, co by mieć w miarę obiektywne wyniki.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności