Skocz do zawartości

Pozycjonowanie domeny .eu

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

masz :). ja nie miałem żadnego problemu z .eu .Pozycjonowałem zarówno frazy polskojeżyczne jak i angielsko i niemiecko i (głównie fotkami i "altami" przy zdjęciach).Faktem jest że miałem naturalne linki branżowe ze stanów, niemiec, francji, grecji, rosji, włoch, hiszpanii i jeszcze kilku :D. mam natomiast problemy z indeksowaniem subdomen na .com , ale to najprawdopodobniej jednostkowe przypadki. Na domenie .eu stronki indeksuje w ciągu kilku minut , na subdomenie .com czekam juz 2 dzień. Domena.eu linkowana była bardzo chaotycznie co jak widać przyniosło efekt którego nie potrafię powtórzyć. PR z n/a skoczył do 3 i dużo podstron zyskało pr2 i 1 . Strona ma powera :). Wystarczył jeden post typowo "pozycjonerski" i jeden link z innej stronki PR4 i fraza w top 20 sie znalazła bez innych wspomagaczy. Jak masz na stronce foty to podlinkuj - wielu o tym zapomina ( ja sobie przypomniałem przedwczoraj :/ ). Jak bym miał teraz wybierać to wolał bym .eu niż subdomenę na fajnej i dobrze linkowanej domenie.com

No ale chyba taki com ma przewagę na global w stosunku do eu? A jak ma się np tutaj net czy info albo biz? Chyab nie jest to bez różnicy?

Ja piszę jak u mnie było. Domena .cc weszła w topy w google com na frazy typu "(marka pojazdu) parts" , "(marka pojazdu) teile" bez żadnych problemów. Przestałem linkować bo każdy art był kopiowany i współczynnik odrzuceń na poziomie 85 % :/ . A o częściach tam nic nie było a reklamodawcy się nie zgłosili :D. Na stronie mam zwalonego wordpressa i czeka na swoją kolej chociaż pr4 z jednym linkiem wychodzącym ......ehhh ... jak ja to ogarne to sie zrobi zamieszanie :D:D:D::D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności