Skocz do zawartości

Czy to już koniec amatorskiego SEO?

ZłyHultaj

Rekomendowane odpowiedzi

odpada wiele niedogodności związanych z pozycjonowaniem w tym bardzo stresogenny swoisty lęk przed "jutrzejszym banem" i utrata dochodów :olaboga:

Ja tam się nie stresuje bo nawet gdybym dostał bana to robie drugą stronkę w jeden dzień, wrzucam w adwords i znów lecimy z tym koksem ;) no ale masz całkowitą rację z tym adwords... tutaj przynajmniej nie ma nagłych 'skoków' z dnia na dzień i sytuacja jest stabilna... jak na razie koszt też nie jest duży a w ciągu najbliższych miesięcy pośrednicy i ich strony wyginą ( i dobrze :D ) ze względu na dotacje więc i może ta stawka jeszcze spadnie ( lub chociaż nie będzie jakoś bardzo drożeć ).

Dawno nie widziałem takiego zdrowego podejścia do wytycznych G. Ale to dobre podejście.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem właśnie Google dąży do tego aby "przeciętny" "Kowalski" sam mógł promować swoja stronę przez dodanie jej do katalogów firm, fora tematyczne, facebooki i fanpage jakieś blogi tematyczne komentowanie u innych. Naturalność, naturalność i jeszcze raz Adwords :)

Teraz rozumie Pan, że nic Pan nie rozumiał.

Moim skromnym zdaniem właśnie Google dąży do tego aby

mem-fresk.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co to znaczy "amatorskiego"? Ciekowość. Bo są amatorzy wykonujący coś lepiej od zawodowców. Więc kto to jest amator w tym konkretnym przypadku?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No właśnie, co było na myśli z tym amatorskim? ;) bo samodzielnie w domu nie znaczy amatorsko :) Jeszcze co do przyszłości, to można być pewnym że dobrze będą miały te osoby co tu tysiące postów pomocnych napisały.

Ktoś szuka pozycjonera i jednocześnie informacji na tym forum i dostrzega tych forumowiczów co setki razy pomogły i wykazały się konkretną wiedzą. Te osoby osoby na pewno mają wyższy "trust rank" niż reklama niesprawdzonej firmy seo, która gwarantuje top 10.

Im więcej będzie ludzi wystraszonych, że nie wie jak wybrać firmę seo i że się boją, tym więcej będzie przekierowań na znawców z PiO.

Nawet na innych forach będą też doradzali: zaglądnij na forum.optymalizacja.com - tam jest polska elita znawców tematu :)

A pozycjonowania na pewno warto się uczyć. Myślę, że tworzenie stron, pozycjonowanie i inwestowanie to tematy dziś jedne z bardziej praktycznych i dochodowych i nie ma ani jednego argumentu przemawiającego za tym, żeby te dziedziny miały tracić na znaczeniu.

zaglądnij na forum.optymalizacja.com - tam jest polska elita znawców tematu :)

:hahaha: Dawno się tak nie ubawiłem :D

Dzięki :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co to znaczy "amatorskiego"? Ciekowość. Bo są amatorzy wykonujący coś lepiej od zawodowców. Więc kto to jest amator w tym konkretnym przypadku?

Bardziej niż amator zawodowiec, sprawdza się podział skuteczny w zdobywaniu topów, skuteczny w zdobywaniu filtrów :)

Wiesz, jest tu trochę osób, które zajmują się swoimi stronami na własną rękę od lat. Zależy im więc dopieszczają tak, że żaden "prof" nie podskoczy. Myślę więc, że długotrwała skuteczność zależy od cech indywidualnych pozycjonera. I nie da się stworzyć podziału na profesjonalistów i amatorów.

e: @blake, widzę, że awansowałeś do grupy "na dywaniku". Na moje i tak długo się uchowałeś ;)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

to może spróbuj z SWL

Trochę kombinowałem ale .. ;)

Te stałe co pisałem na wcześniej to dawały jakiś efekt ( przynajmniej na początku ).

Moim skromnym zdaniem właśnie Google dąży do tego aby "przeciętny" "Kowalski" sam mógł promować swoja stronę przez dodanie jej do katalogów firm, fora tematyczne, facebooki i fanpage jakieś blogi tematyczne komentowanie u innych.

haha :D

Więc kto to jest amator w tym konkretnym przypadku?

Miałem na myśli gościa, który ma sobie jedną dwie stronki i chciałby sobie we własnym zakresie ją trochę wypozycjonować mając świadomość, że nie może liczyć na trudne frazy. Ten ów jegomość nie posiada żadnych narzędzi seo. NIC. To miałem na myśli. Nie myślałem o freelancerze, który bez działalności pozycjonuje sobie 3-4 firmy znajomych i ma tam już jakiś mini zaplecze i dodawarke :P

A pozycjonowania na pewno warto się uczyć. Myślę, że tworzenie stron, pozycjonowanie i inwestowanie to tematy dziś jedne z bardziej praktycznych i dochodowych i nie ma ani jednego argumentu przemawiającego za tym, żeby te dziedziny miały tracić na znaczeniu.

Dokładnie. Nawet jeśli jakaś firma będzie pozycjonowała moją stronę/y to przynajmniej tak łatwo mnie nie przekręcą :D i chociażby dlatego warto się uczyć...

I nie da się stworzyć podziału na profesjonalistów i amatorów.

No jeśli już to tylko na podstawie wiedzy i doświadczeń bo chyba raczej zainwestowana kasa nie jest tu żadnym wskaźnikiem :)

Jeśli chcesz legalnie zezłomować auto kliknij tutaj a dowiesz się wszystkiego.

zaglądnij na forum.optymalizacja.com - tam jest polska elita znawców tematu :)

:hahaha: Dawno się tak nie ubawiłem :D

Dzięki :)

e: @blake, widzę, że awansowałeś do grupy "na dywaniku". Na moje i tak długo się uchowałeś ;)

raczej chodzi o coś innego :)

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/189706-blake-staje-sie-rycerzem/

:okularnik: ( nawet emota ktoś wrzucił jak Blejk z "czarnego" robi się "biały" ) :tease:

Aby zostać profesjonalistą i na dodatek ekspertem, wystarczy założyć jednoosobową działalność i szumnie ją nazwać agencją seo, interaktywną lub reklamową. Następnie na pio założyć kilka kont, jedno główne eksperckie do udzielania rad amatorom, inne w celu zadawania lamerskich pytań i wciskania swoich badziewiarskich grup katalogów.

Taki jest przepis na profesjonalistę. Bardzo ładnie widać ten proces na tym forum.

Także, nie łam się i Ty możesz być profesjonalistą i zarazem ekspertem seo. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szlaf, właśnie to miałem na myśli. Robisz coś zawodowo czy okazjonalnie- jakość zależy od tego kim jesteś, jakie masz podejście do życia, pracy, obowiązków. Czy jesteś "Ekspertem" od szybko, tanio i solidnie czy jako amator pracujesz, wyciągasz wnioski i trzymasz interesujące Cię Topy latami.

Panowie wyczerpaliście już temat ? Bo multikont w tym wątku aż do bólu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności