Skocz do zawartości

Ręczne linki z profilów a indeksacja

Quik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że stosunkowo od niedawna interesuję się SEO. By rozwinąć się trochę w tej tematyce postanowiłem zacząć pozycjonować swoją stronkę na dość trudne frazy, związane z kredytami. Zakupiłem więc kilka list z linkami do forów, do których ręcznie dodawałem linki w profilach. Nie mam jednak niezbędnego oprogramowania do indeksacji tych linków - planuję w niedalekiej przyszłości zakupić. Nasuwa się teraz pytanie, czy warto dalej dodawać te linki do profili bez niezbędnego oprogramowania? Czy przyniesie to pożądany efekt?

PS. Zwracam uwagę, że fora z list mają wysoki PR i TR.

Najprościej bez softu to: załóż sobie jakieś forum na darmowym portalu, stwórz kilka postów, delikatnie podlinkuj aby G złapało bakcyla, następnie dodawaj trochę tekstu + linki. Roboty G indeksują teksty i linki na takich forach jak głupie. Co pewien czas usuwaj linki aby nie pokazywać swojego profilu linków konkurencji i tyle.

Najprościej bez softu to: załóż sobie jakieś forum na darmowym portalu, stwórz kilka postów, delikatnie podlinkuj aby G złapało bakcyla, następnie dodawaj trochę tekstu + linki. Roboty G indeksują teksty i linki na takich forach jak głupie. Co pewien czas usuwaj linki aby nie pokazywać swojego profilu linków konkurencji i tyle.

Rozumiem, orientujesz się może ile takie indeksowanie mogłoby potrwać?

Ok, a z softu co polecasz?

To zależy ile tych linków masz do indeksacji i jakie pieniądze możesz przeznaczyć na to.

Ewenutalnie jakimi jeszcze narzędziami dysponujesz, bo zaindeksować linki można nie tylko przeznaczonymi do tego linkami.

portal czy nie , mniejsza o nazwę, miejsce gdzie można założyć darmowe forum, fora są ulubionym miejscem do indeksowania linków dla większości spamerskich automatów, na jakimś japońskim forum znalazłem jak koleś w jednym wpisie umieścił jakieś 17K linków do indeksowania i G to łyknęło. Jak będziesz podrzucał trochę świeżego tekstu co chwila, oraz delikatnie podlinkujesz to forum, to roboty G będą wpadały kilka razy dziennie, zobacz jak często są gościem na PIO.

Jak wpadną to zaindeksują wpisy i linki w nich zawarte, szczególnie jak są otoczone świeżutkim tekstem.

Dla wzmocnienia indeksacji warto mieć takich for kilka na różnych .... (właściwie jak się nazywa strona oferująca darmowe fora?)

• 2 miesiące temu...

Mam pytanie a ile mniej więcej się czeka na indeksację przez google takich profili ?? ja już czekam na większość około 2 tygodnie i słabo wujkowi to idzie ??mogę to np. jakoś w webmaster tools przyśpieszyć ??

Gdy nie wiesz jaka maszyna do szycia jest dla ciebie najlepsza, lub gdy denerwuje cię codzienne golenie to być może golarka braun będzie dla ciebie wybawieniem.

@Arkaszka przetrawiłem Twojego posta do momentu "jak głupie". :)

Co masz na myśli mówiąc o usuwaniu linków. Skąd ma je usuwać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności