Skocz do zawartości

Programy do mailingu online

TheArt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam potrzebe rozsyłania co tydzień kilkuset maili, wielu ludzi chwali serwisy WWW do rozsyłania subskrypcji ale jaką mam pewność że te serwisy nie zbiorą moich maili i nie odsprzedadzą ich. Przecież to bardzo wartościowe bazy, jak ktoś ma kilka czy kilkadziesiat tys. maili to aż korci aby je skopiować, jak Wy zapatrujecie się na te regulaminy które niby chronią interes klienta. Czy mieliście sytuację że Wasi klienci zaczęli dostawać jakiś spam czy nie przejmujecie się tym. A może używacie jakiegoś innego narzędzia.

Czas na eBiznes.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

ale ja mówię o Waszych opiniach i zdaniach ludzi z tego forum a nie wyszukiwarce google, ludzie

Kolega mcmagik w drugim poście podał ci tematy związane z Twoim pytaniem. A co do funkcjonalności to już musisz samodzielnie wiedzieć czego oczekujesz i dopasować swoje wymagania do wymagań serwisu mailingowego. Nikt nie wie, czego dokładnie potrzebujesz i chcesz, aby dany program mógł sprostać Twoim oczekiwaniom.

Adres email jest teraz traktowany jak imię i nazwisko. Więc nie sądzę żeby takowe działanie miało miejsce. Każdy użytkownik który NIE zapisał się na listę smailową lub cos w tym rodzaju, a dostaje wiadomości email od firmy ktorą pierwszy raz widzi na oczy, może wówczas wytoczyć sprawę sądową dla takowej firmy za wysyłanie wiadomości email bez zgody właściciela e-maila. Jeżeli dana firma nie będzie w stanie udowodnić tego, że ten ktoś zapisał się na listę mailingową tej firmy, wówczas sprawa jest wygrana ;)

Jeżeli korzystasz z jakiegoś serwisu to baza cały czas pozostaje twoja i operator nie ma prawa z niej korzystać, zwłaszcza, że u większości z nich płacisz za wysyłkę.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

To wiem że nie prawa ale jest ogromna przepaść między tym co może a tym co chce.

Adres email jest teraz traktowany jak imię i nazwisko. Więc nie sądzę żeby takowe działanie miało miejsce. Każdy użytkownik który NIE zapisał się na listę smailową lub cos w tym rodzaju, a dostaje wiadomości email od firmy ktorą pierwszy raz widzi na oczy, może wówczas wytoczyć sprawę sądową dla takowej firmy za wysyłanie wiadomości email bez zgody właściciela e-maila. Jeżeli dana firma nie będzie w stanie udowodnić tego, że ten ktoś zapisał się na listę mailingową tej firmy, wówczas sprawa jest wygrana ;)

Wiesz że piszesz farmazony, raz że nikt nic nie zgłasza, dwa nie ma mowy o namierzeniu wysyłającego a trzy wiadomość email nie ma mocy prawnej więc nijak nikogo nie oskarżysz że coś od niego dostałeś. To jest identyczne z naklejaniem ogłoszeń na słupach gdzie jest to zabronione, wprawdzie jest zabronione ale nikt nikogo nie oskarży bo jak. Gdyby było jak mówisz to konkurencja skorzystałaby z tego, możesz mi wierzyć.

Czas na eBiznes.

W takim razie w książce "Biblia e-biznesu" są napisane bzdury Twoim zdaniem. Książka jest napisana przez kilkudziesięciu specjalistów ze swoich dziedzin. Także jest tam dział o marketingu e-mail i teraz przytoczę Ci słowa właśnie z tego działu:

"Według polskiego prawa i jego interpretacji przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO) adres e-mail jest daną osobową. Dlatego chęć prowadzenia e-mail marketingu wiąże się z koniecznością rejestracji tego zamiaru. Musisz spełniać szereg wymogów formalnych."

W dalszej części rozdziału jest także napisane o Tym o czym wspomniałem powyżej. Także zanim skomentujesz czyjąś wypowiedz, dowiedz się jak jest....

To tzw. prawo martwe. Podpowiem Ci. Kupuję bazę mailową, programem do mailingu wysyłam spam a w tym spamie reklamę mojej konkurencji np. producenta tapet. I wg. Ciebie ten producent tapet będzie odpowiadał za ten spam. Nikt nie jest w stanie udowodnić że reklamę rozesłała firma reklamująca się. Przejdź się po mieście a zobaczysz plakaty pod tabliczkami zakaz naklejania reklam, zastanów się jak to możliwe i dlaczego nikt za to nie odpowiada.

Czas na eBiznes.

Uwierz mi że śmiało da się dojść do tego kto wysłał wiadomość. W tej chwili tyle informacji jest zapisywanych ,że nie trzeba tak jak kiedyś dochodzić po adresie fizycznym karty sieciowej. Ludzie nie zakładają takich spraw bo nie wiedzą że adres e-mail jest daną osobową, i że spam jest karalny. Wolą przenieść spam do kosza.

Tylko że w tym momencie rozmawiamy o firmach które udostępniają autospondery. To są poważne firmy i nie pozwolą sobie na takie kłopoty jak potajemne zapisywanie prywatnych baz mailingowych, a następnie ich wykorzystywanie...

To tzw. prawo martwe. Podpowiem Ci. Kupuję bazę mailową, programem do mailingu wysyłam spam a w tym spamie reklamę mojej konkurencji np. producenta tapet. I wg. Ciebie ten producent tapet będzie odpowiadał za ten spam. Nikt nie jest w stanie udowodnić że reklamę rozesłała firma reklamująca się. Przejdź się po mieście a zobaczysz plakaty pod tabliczkami zakaz naklejania reklam, zastanów się jak to możliwe i dlaczego nikt za to nie odpowiada.

Jak wyślesz mailing z Rosji lub Chin to Cię nie ścigną, ale jak z Polski lub nawet Unii Europejskiej to jak ktoś będzie chciał to Ciebie dopadną. Wiele osób przekonało już się, że wysyłanie SPAM-u wiąże się z karą. Więc sam się przekonaj na własnej skórze. Zawsze znajdzie się choć jedna osoba, która nie popuści.

Uwierz mi że śmiało da się dojść do tego kto wysłał wiadomość.

W dzisiejszych czasach nie ma żadnej szansy dojść do osoby która wysłała wiadomość i nie ważne skąd ją wysyła. Nawet często niemożliwym jest dojść do komputera z którego spam wysłano. Wystarczy kilka prostych zasad. Ale nie o tym rozmawiamy.

Czas na eBiznes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności