Skocz do zawartości

Programy do mailingu online

TheArt

Rekomendowane odpowiedzi

@up biję się w pierś! :D

ale "lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu" ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego, co ja wiem, to prawo jest dość niejasne w tej kwestii. Można wysyłać e-maile do prywatnych firm z ofertą handlową, ale wtedy, kiedy nie można jednoznacznie stwierdzić, że piszemy do konkretnej osoby. Czyli np. możemy wysłać ofertę bez otrzymania wcześniejszej zgody na przetwarzanie danych osobowych pod adres biuro@nazwadomeny.pl, ale nie możemy na adres imie.nazwisko@nazwadomeny.pl.

biuro@nazwadomeny.pl, ale nie możemy na adres imie.nazwisko@nazwadomeny.pl.

Różnica jest zasadnicza: w pierwszym przypadku mail ląduje w spamie, w drugim są większe szanse o ile klienta może interesować jakiś konkretny temat. Na ogół jednak maile wysyłane są na chybił trafił a nie wg. konkretnych preferencji.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Za dużo dywagacji, spam jest i będzie i nikt za to nie odpowie. Raz że nie ma regulacji prawnych które skutecznie pozwoliłyby ten proceder ukrócić a dwa nie ma możliwości technicznych aby wskazać osobę odpowiedzialną za wysyłkę niechcianej poczty. Spam to jak kupa gołębii, mimo że brudzi to trzeba ją przyjąć za pewnik.

Czas na eBiznes.

Prowadzić mailing zgody z obecnym prawem to mogą tylko korporacje typu onety itp, z setkami prawników i regulaminów.

pitolisz od rzeczy. każdy może prowadzić pod warunkiem spełnienia wymagań prawnych, które nie są wcale jakieś nierealne do spełnienia - ot cała filozofia.

za 100 netto dam Ci szybki wykład co znaczy "wymagania prawne".

Po tym co piszesz to na pewno nie skorzystam z tego wykładu - nawet za darmo. Masz zerowe pojęcie o przepisach w tym temacie.

Jak ktoś kupuje bazę i chce zrobić legalny mailing to powinien:

- Zgłosić fakt posiadania bazy do giodo (i oczywiście mieć w firmie przygotowane procedury zgodne z wymogami giodo, bo po zgłoszeniu się jako adminstrator danych można mieć kontrolę).

- Powiadomić wszystkich z bazy że się jest administrtorem ich danych i skąd ma się ich dane w bazie, na tym etapie część osób poprosi o usunięcie danych - głównie tych z prawdziwymi mailami.

- I najtrudniejsze - Uzyskać zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od wszystkich do kogo kierujemy mailing.

Teraz możemy wysłać mailing - Tylko że z bazy 50000 maili, pewnie zostanie 10 na które możemy coś wysłać.

Abrigo.com.pl - Biuro rachunkowe dla branży SEO

@up i do czego z wyżej wymienionych czynności potrzebnych jest 100 prawników panie z niezerową wiedzą??

..przecież te czynności to może ogarnąć nawet małpa..

co do tych twoich punkcików to:

1/ większość tych wymagań spoczywa na właścicielu serwera - wystarczy sporządzić umowę o przetwarzanie i przechowywanie danych, której wzór dostępny jest w UOKiK

2/ załatwia się to prostym skryptem

3/ załatwia się powyżej wymienionym skryptem

powtórzę dużymi literami, może będzie łatwiej pojąć

BAZ SIĘ NIE KUPUJE - bo z nich rzeczywiście po zweryfikowaniu zostaje jakieś 0.01% - SKUTECZNE BAZY SIĘ BUDUJE niestety dużym kosztem.

ale jak ktoś chce iść na łatwiznę to kupuje lewą bazę i napyerdala spamem.. wtedy rzeczywiście może potrzebować nawet 1000 prawników..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

... ale jak ktoś chce iść na łatwiznę to kupuje lewą bazę i napyerdala spamem. ...

Realizując zlecenie dla kogoś naiwnego ;) Jeśli chodzi o pozyskiwanie pt. klientów wymaga to cierpliwości, pomysłu, czasu, w mniejszym stopniu kasy. Tutaj jak widzę większość chce "kupić" klienta za grosze, pakuje mu g*wnianą krzyczącą "ofertę" i dziwi się, że to nie działa.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up, nic nie kumasz albo ja nie potrafię Cię zrozumieć. Czym innym jest wyselekcjonowana grupa, która jest zainteresowana konkretnym produktem/usługą a czym innym przypadkowe adresy w większości nie istniejących osób.

Ogólnie rzecz biorąc nie istnieje reklama która nie byłaby dla kogoś spamem, nieważne jak pozyskasz bazę adresową.

Co Ty za głupoty piszesz. To czy email marketing jest skuteczny zależy w dużej mierze od listy którą się posiada. W internecie są nisze społecznościowe jak byś nie wiedział. Każda "dziedzina" ma swoich odbiorców. Dlatego gdy posiadasz bazę ze swojej niszy, w której się obracasz i reklamujesz, wówczas będziesz miał większy współczynnik kliknięć.

Ale opowiadacie, nawciskali Wam tego kitu na szkoleniach i teraz szczerzycie marną wiedzę. Macie z pewnością konta na onecie, wp, tlenie i innych które targetują reklamy. Kto z Was kiedykolwiek kliknął w reklamowy mail? I ile tego leci do spamu? Mylicie dwie podstawowe rzeczy, reklamę, nawet do konkretnej grupy osób a zamówioną informację czyli newsletter.

Czas na eBiznes.

... teraz szczerzycie marną wiedzę ...

Szczerzę zęby gdy patrzę na Twój upór w nieprzyjmowaniu innego toku myślenia/działania ;) To w ograniczonym stopniu ale wciąż wolny kraj więc rób/myśl jak uważasz.

Nikonem po prostu dla niektórych trzeba przytakiwać ;). Mówi się, że każdy wybiera sobie nauczycieli, jestem ciekawy jakich nauczycieli wybrał sobie Pan TheArt. Z pewnością mogę stwierdzić, że za mocno w używkach nie przebierają skoro uczą takich głupot.

Z pewnością Panie TheArt przekonasz się prędzej czy później jak to naprawdę wszystko wygląda ;)

Ja tam na żadne szkolenia nie chodzę - szkoda mi kasy :P

@theart jesteś już bardzo blisko odpowiedzi jak działają bazy, które się buduje a nie kupuje..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności