Skocz do zawartości

Naturalne pozycjonowanie bloga

furiacki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zacząć pozycjonowanie mojego nowego bloga. Nie wiem czy to co napiszę jest pozycjonowanie naturalnym... ale zdaje się, że tak. Chciałbym dodawać linki w sposób w miarę wolny. Zaczynam od dodania 2-3 linków do najmocniejszych katalogów (max 100 katalogów) w tym samym czasie dodawać 2-3 wpisy na blogach, forach. Blogi są branżowe, takie, które czytam. Pozycjonować chcę stronę .pl lecz większość blogów, które czytam i do których chcę dodawać wpisy są anglojęzyczne czy to robi różnicę? Zaznaczam, że blog ma sporo treści, każdy wpis to min 400 słów. Nie chcę również efektu natychmiastowego... krok po kroku, az wskoczę do top 10. frazy są dość ciężkie ok 1mln wyników. Jaką mi dajecie szanse i jak długo może to potrwać aż wskoczę do top 10 takim pozycjonowaniem. Czy w ogóle jest sens? Bardzo bym prosił o konstruktywne porady.

Chciałbym dodawać linki w sposób w miarę wolny.

!=

Naturalne pozycjonowanie bloga

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wszystkie te działania jakie opisujesz są nienaturalne jak cholera a szczególnie te wpisy w anglojęzycznych serwisach i na początek sobie je daruj . Najpierw solidnie skataloguj bloga i komentuj polskie branżówki, porejestruj sie na forach z tematyką branżową oraz tam gdzie jest tematyka interesująca Ciebie niekoniecznie związana z tematyka bloga, bądż aktywny na forach to z czasem może dostaniesz stopkę z linkiem. Sprawdzaj codziennie strone główną WP.pl i w "społeczności" szukaj tematycznych lub okołotematycznych postów na blogach i dodawaj tam komentarze z linkiem a jak już zdobędziesz wiecej linków z polskojezycznych serwisów to zacznij korzystać z anglojezycznych.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Naturalne pozycjonowanie to oksymoron

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a jak mają znaleźć mojego bloga?

Zasada jest bardzo prosta - wykupujesz szeroko zakrojoną kampanię reklamową w adwordsy, ale i w innych mediach tez i po jakimś czasie jeśli twój blog jest interesujący zaczyna działać:

naturalne pozycjonowanie jest wtedy gdy linkują do ciebie czytelnicy,

Pojawiasz się w wyszukiwarce w organikach i zaczyna działać efekt śnieżnej kuli :chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki za odpowiedzi. w sumie to mój błąd z nazewnictwem 'naturalne pozycjonowanie'. Co racja to racja, adwordsy, fakt. Jak ominiecie w moim pytaniu te błędne nazewnictwo, to czy moje opisane działania będą miały sens? Czy jakkolwiek mogą pozytywnie wpłynąć na pozycję w wyszukiwarce?

kiedy siadasz przed komputerem z sześciopakiem

Rozumiem grać w szachy z komputerem, ale z nim pić to już jest :nie_powiem:

nielubietego.png

Zadaj sobie pytanie: Co robię gdy zainteresuje mnie wpis na blogu i chcę się nim podzieli z kimś innym, ewentualnie wymienić się spostrzerzeniami na temat tego wpisu, lub doradzić komuś polecając ten wpis...?

Jeżeli odpowiesz sobie na to pytanie to rób własnie tak samo ze swoim sajtem... a wyjdzie Ci to w miare naturalnie...

Działania jakie będziesz podejmował zależą od strategii jaką chcesz przyjąć do wypozycjonowania bloga, kwestia czy chcesz aby był on pierwszy w kategorii "blogi kulinarne" czy "blogi o miłości", czy też uznasz że wbicie się na tą frazę będzie bardzo trudne, bo blogów o inwestowaniu, kredytach czy forexie są tysiące i największą twoją szansą na zaistnienie w necie będzie pisanie o sprawach interesujących pewną niszę internautów w wchodzenie po tkz długim ogonie. Możesz delikatnie podlinkowywac wpisy, tak aby pojawiały się na poszukiwane dla internautów tematy. Sporo da ci zoptymalizowanie porządnie strony, wykonanie przyjemnego dla wyszukiwarek linkowanie wewnętrznego. Szansa że twój wpis "kredyty" pojawi się w topie na hasło kredyty, jest mocno znikomy (choć czasem kolejne update wyciąga takie cukiereczki na powierzchnie), ale za to na hasło "kredyt hipoteczny dla par gejowskich" pojawi się wpis w topie jest duże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności