Skocz do zawartości

Problem z dużą ilością linków

persefona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam porady w zakresie podlinkowania strony. Strona długi czas była na wysokich pozycjach (1 strona) dla wielu słów kluczowych. Od kilku miesięcy jest pozycjonowana na kilka wybranych, dla których zajmowała słabsze pozycje. Ostatnio otrzymałam informację, iż ma ponad 16 tyś linków, a jej pozycje na wiele słów znacznie pospadały (2-3-4 strona). Pozycjoner stwierdził, iż to widocznie jakiś autowurus, który automatycznie podlinkował stronę i próbują usunąć te linki. Czy to prawda? Czy jest to możliwe? Jak ewentualnie można zlikwidować te bezwartościowe linki? I czy to wina pozycjonera, któremu zależy na jak najwyższych pozycjach dla wybranych 2 fraz?

Nie wiem czy nadal kontynuować współpracę..

Z góry dziękuje za pomoc.

Nie znam żadnego autowurusa w pozycjonowaniu a i o autowirusie czytam po raz pierwszy, może chodzi o jakieś narzędzie do automatycznego linkowania ? Historię linkowania też można sprawdzić. Jeżeli pozycjoner twierdzi, że to nie on to zgodnie z zasadą "domniemania niewinności w SEO" może tak być. :D

Natomiast na pytanie czy można "zlikwidować" linki odpowiedź brzmi, że można ale też i nie można bo jak linki zostaną to pozostaje pokuta okazana za pomocą popularnego ostatnio narzędzia do zrzekania się linków ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

pozostaje pokuta okazana za pomocą popularnego ostatnio narzędzia do zrzekania się linków ...

no i na tacę, tzn. adwords przydało by się coś rzucić ;)

a co do tego "autowirusa" to ja go bym tam chętnie przyjął na parę stronek :)

mam dziwne wrażenie, że to ściema i po prostu pojeachali jakimś badziewiem za ostro i teraz wymyślają historyjkę z autowirusem. Czego to nie wymyślą...

mamoczy

Co ma skrypt strony linkowanej do linków przychodzących?

Pewnie strona miała optymalny profil linków dla zajmowania dobrych pozycji i z chwilą właczenia dodatkowego linkowania dla następnych fraz wszystko się "rypło".

Ok, ale dziurawa strona linkowana a taki czy inny profil linków to dwa różne tematy.

Przy okazji - joomla tak samo jest narażona jak WP i właściwie każdy popularny skrypt. Można sie zabezpieczyć (wyrzucić przede wszystkim linijkę kodu z definicja generatora) a poza tym robić kopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności