Skocz do zawartości

Writing my own pretty spider - How to.

narath

Rekomendowane odpowiedzi

Przekopalem google w poszukiwaniu informacji na temat tworzenia wlasnego robota od podstaw.

Niestety jedyne na co ciagle trafiam to informacje o samych robotach, typu: co to?, po co? rozne cechy, blokowanie, zapraszanie itp itd. Za to informacji jak to napisac, fragmety kodow, przyklady itp. - brak

Przejzalem sobie dzial "roboty" na tym forum i widze topiki typu: "robot taki a taki - info" albo "co to za robot"

Jesli ktos ma jakies doswiadczenie w tworzeniu robotow lub/i zna jakies sensowne/przydatne strony, ktore mogly by mnie wprowadzic w swiat tworcow robotow, bylbym wdzieczny. (jesli chodzi o jezyk... java)

Tytuly ksiazek wraz z autorami tez beda mile widziane.

Z gory dzieki

N.

ps. Zaraz pewnie padnie pytanie: A po co Ci to?

Odpowiedz: praca magisterska

Jak nie przeszkadza Ci język php, niestosowanie wzorców tylko własnych pomysłów, głupi styl pisania to zapraszam na mojego bloga :P

Poświęcam tam co jakiś czas notki o pewnej wyszukiwarce, więc jakbyś potrzebował by coś przybliżyć to moge coś skrobnąć :D

Ale tak jak pisałem, moje kody w minimalnym procencie opierają się o jakieś wzorce, a przynajmniej świadomie ich nie stosuje.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności