Skocz do zawartości

Pozycjonowanie małej lokalnej firmy

pawlik

Rekomendowane odpowiedzi

@up

nie - nie musisz mieć kaźdego bloga na inny email.

To że nie wiesz to w sumie dobrze - 80 % ludzi z tego forum zarabia właśnie na tym że wie.Najpierw stwórz kilka dobrych tekstów - jak to zrobisz to jeden z blogów Ci podlinkuje za free ale wysil się troszkę - co najmniej 5 tekstów po 2 tys znaków . Myślę że jeszcze kilka osób się znajdzie co tak zrobi.

ps. nikt Ci nie poda miejscówki gdzie można dodać linka bo żeby znaleźc takie miejsca trzeba się czasem napracować. Możesz zajrzeć do działu "katalogi i presele" - tam cały czas dają kody do katalogów za darmo - ALE UWAGA !!!! KAŻDY LINK MOGĄCY WPŁYNĄĆ NA POZYCJĘ STRONY W GOOGLE MOŻE SPROWADZIĆ NA STRONĘ FILTR - WIĘC DODAJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ .

Dzięki za cierpliwość. Teksty postaram się napisać w ciągu 2 dni.

Z tego co mówisz wychodzi na to, że mam linkować blogi (w których się mało przykładam do pisania :))które linkują do mojej strony.

W tym przypadku ile musiałbym mieć tych linków, żeby podlinkować te blogi ?

Czy nie lepiej linkować bezpośrednio do swojej strony ?

W tym przypadku ile musiałbym mieć tych linków, żeby podlinkować te blogi ?

Czy nie lepiej linkować bezpośrednio do swojej strony ?

I tu się wróć do jednej z Twoich poprzednich wypowiedzi gdzie chciałeś linkować nic nie wartymi linkami . Takich nic nie wartych linków mozesz mieć i setki ale to i tak nie wiele zmieni, a wystarczy kilka naprawdę mocnych które znacznie wpłyną na pozycję .

Dzięki za cierpliwość.

Nie ma za co - to dział dla początkujących :)

@Pawlik, a o optymalizacji nie zapomniałeś? Możesz mieć złote linki, ale jak prowadzą do lipy, to sukcesów nie będzie. Na razie to się wziąłeś od tyłu za robotę.. Pewnie jeszcze od początku linkujesz na "fraza opole" ;)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

@Pawlik, a o optymalizacji nie zapomniałeś? Możesz mieć złote linki, ale jak prowadzą do lipy, to sukcesów nie będzie. Na razie to się wziąłeś od tyłu za robotę.. Pewnie jeszcze od początku linkujesz na "fraza opole" ;)

bez przesady, na tak prostą frazę da się wypozycjonować nawet stronkę w budowie, albo z 5 słowami, optymalizacja pomaga, ale NIE JEST NIEZBĘDNA.

bez przesady, na tak prostą frazę da się wypozycjonować nawet stronkę w budowie, albo z 5 słowami, optymalizacja pomaga, ale NIE JEST NIEZBĘDNA.

Dzięki za zainteresowanie.

Stronkę prawie zoptymalizowałem, niestety treści nie zmieniam, ponieważ nie proponuję klientom co dzień czego innego :)

Stronkę właśnie chce pozycjonować na frazę : "słowo" + "miasto", ponieważ tylko lokalne zlecenia mnie interesują.

@up

nie - nie musisz mieć kaźdego bloga na inny email.

To że nie wiesz to w sumie dobrze - 80 % ludzi z tego forum zarabia właśnie na tym że wie.Najpierw stwórz kilka dobrych tekstów - jak to zrobisz to jeden z blogów Ci podlinkuje za free ale wysil się troszkę - co najmniej 5 tekstów po 2 tys znaków . Myślę że jeszcze kilka osób się znajdzie co tak zrobi.

ps. nikt Ci nie poda miejscówki gdzie można dodać linka bo żeby znaleźc takie miejsca trzeba się czasem napracować. Możesz zajrzeć do działu "katalogi i presele" - tam cały czas dają kody do katalogów za darmo - ALE UWAGA !!!! KAŻDY LINK MOGĄCY WPŁYNĄĆ NA POZYCJĘ STRONY W GOOGLE MOŻE SPROWADZIĆ NA STRONĘ FILTR - WIĘC DODAJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ .

Jeśli możesz odezwij się na priv.

Co do tekstów mogę pisać tylko na temat : elektryki, elektroniki, systemów alarmowych, monitoringu - a nie wiem czy takie teksty Cie interesują.

Jeśli można chciałbym obejrzeć twoje stronki.

:)

Tu nie chodzi o moje stronki tylko Twoje :)

Jesli chodzi o mnie możesz pisać o kurnikach i elekrtyku z Opola który uratował życie 6 miliardom kur. W czasie największych mrozów naprawił instalację elektryczna nie zwracając uwagi na odmrożenia, szalejące wokół burze śnieżne i tajfun nie mówiąc o tym że najbliższy trafo był na Mont Everest i po drodze uratował pół tysiąca serpów i eskimoską reprezentację piłki plażowej. I tak był w domu wcześniej niż pociąg z Hrubieszowa .

Jeśli można chciałbym obejrzeć twoje stronki.

Ale ja nie chcę od Ciebie linka :)

Musisz zrozumieć jedno - stawiając blogi ( nie wiem nawet jak to nazwać bo chyba blogami to nie jest ) narażasz się administracji portalu blogowego.Jeśli będziesz pisał o du**e marynie - jak grafoman albo maniak bez skrajności - Twój blog przejdzie moderację. Jeśli zaczniesz od "cześc - jestem Romek i zajmuję sie instalacje elektryczne Olesno "to szkoda linkować takiego bloga. Pisz dla człowieka - ewentualnie deczko podkoloruj. "Cześc - mam na imię Paweł .Interesuję się motoryzacją , ski jumpingiem, spadochroniarstwem sexem grupowym z przewagą kobiet ( ale dużo pije i nie zawsze wychodzi ), ale w moim szarym życiu od 3 lat montuje instalacje elektryczne w Praszce" - da się . A jak sie nie da to trzeba kogoś wynając.

Arkaszka, pamiętaj, że piszesz też do ludzi zielonych w temacie, którzy sobie wyciągną jeszcze esencję z Twojej wypowiedzi. Jasne, że po części masz rację, ale jak strony nie widzieliśmy na oczy, to zawsze warto zapytać, jaką ma strukturę wewnętrzną - może nie mieć odnośnika do strony głównej z podstron, strona główna może być powielona na index.html, index.php, może mieć poindeksowane adresy z www i bez www, może je też w takiej formie linkować. Sam przyznasz, że w takiej sytuacji pozycje mogą skakać, bo Google będzie pokazywać raz taką wersję adresu w wynikach, a raz inną.

Równie dobrze może mieć poukrywane słowa kluczowe w stopce, w kolorze tła i tak dalej, i tak dalej...

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

mały ot. ktoś dostanie linka dofollow https://fuburek.com/forum-pozycjonowaniu-jego-jakosc/

coś w tym jest że młodzież leci po łebkach i po najmniejszej linii oporu.

Właśnie dobrą optymalizacją można sporo zdziałać przy minimalnym linkowaniu, IMO

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

mały ot. ktoś dostanie linka dofollow

OT: Ale ten Pan ma racje :
Wynika to nie tylko z ogólnej niechęci społeczności do Google, co w większości ze zwykłej niewiedzy osób wypowiadających się w danym temacie. Problemem jest także, .
.
a może przede wszystkim to, że nie bierze się odpowiedzialności za pisane słowa.
Przykład ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

nie mam za wielkiego pojecia ale moze cos pomoge

Na razie po 2 na każdym z blogów (oczywiście te same teksty)

tak bym nie robil to sie nazywa duplicate content tzn powielenie tresci gogle daje za to - (tak myśle)

Czy 50 blogów wystarczy ?

czasami wystarzy nawet jeden dobry zalerzy jak duza jest konkurencja jak popularna jest fraza itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności