Skocz do zawartości

takie podsumowanie taktyk walki google z seo

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie klikają w reklamy. Na laptopie nie chce im się przewijać wynikówi, naciskają w kolejności od góry.

Prawda, w dodatku klikaja zupelnie bezmyslnie. U mnie w Piwiku widac, ze strony klientow, ktorzy maja Adwords sa na samej gorze (najwiecej wejsc). Ale jak sie przyjrzec blizej to sa glownie puste klikniecia. W dodatku pod koniec miesiaca, kiedy sie budzety pokoncza, pieknie widac jak spada liczba wejsc.

Nie zajmuje sie Adwordsami, to samodzielna inicjatywa klientow.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Adblock Plus cały czas blokuje Adwords. Jedyną różnicą jest to, że dla nowych użytkowników blokowanie na Google jest domyślnie wyłączone. Trzeba sobie kliknąć "włącz blokowanie na Google.pl". Userzy korzystający z ABP od dawna, nie zauważyli żadnej rónicy przy kolejnych aktualizacjach.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Adblock Plus cały czas blokuje Adwords. Jedyną różnicą jest to, że dla nowych użytkowników blokowanie na Google jest domyślnie wyłączone. Trzeba sobie kliknąć "włącz blokowanie na Google.pl". Userzy korzystający z ABP od dawna, nie zauważyli żadnej rónicy przy kolejnych aktualizacjach.

Adblock nie działa, ponieważ google zapłąciło im oficialnie łapówkę: https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2013/07/google-placi-tworcom-adblock-plus-za-przepuszczanie-reklam.aspx

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

trochę przemyśleń

Jimmi popraw tylko link bo nie działa. Chociaż po tym artykule to nie wiem, czy piszący chciałby, żeby do niego linkować :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mam pytanie : czy stawiacie znak równości pomiędzy #seo a #pozycjonowanie jakie znamy ze starej szkoły ? ("... google walczy z seo") ? Moim zdaniem seo nie będzie zniszczone (a się wzmocni) i tylko tu jest w SEO szansa dla pozycjonerów po wypraniu , różnica jest taka że przyzwyczailiśmy się do pozyskiwania linków ze źródeł na szybko (od ok 2007 roku w skali masowej ) , cokolwiek to znaczy używamy / liśmy zawsze stałych schematów - seo uczy natomiast że schemat nie istnieje - poznając czynniki jakie mają wpływ na pozycję możemy odkryć bardzo wiele - tak wiele że ojej , jak się zrozumie jak działa seo to zrozumie się że każda strona docelaowa jest inna i wymaga innego "zabiegu" i podejścia - może ja to źle interpretuje, proszę powiedz czy wg ciebie seo=linkowanie?

Autor pisze właśnie o stronach które nie mają seo i tak pomija mase czynników które mają wpływ na stronę, ale czy to znaczy że google walczy z seo ?

Pozdrówka i trzymam kciuki za wszystkich milusie papasi!

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Pozycjonowanie to taki nasz wymysł ;) SEO to coś więcej a nawet znacznie więcej niż "pozycjonowanie" które tak naprawdę sprowadza się w wykonaniu większości do linkowania ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Myślę, że należało by ustalić co definiuje słowo pozycjonowanie i seo, nastęnie musimy wźąć pod uwagę, że nie uczył nas ten sam profesor tego co robim, mamy inne doświadczenie, różny starz itp bo przecież moja wiedza może być mała w porównianiu np z Beerem i Psem :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności