Skocz do zawartości

Komentowanie/lajkowanie z konta firmowego

SandraEm

Rekomendowane odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z czymś takim, że normalnie komentuje i lajkuje z konta prywatnego ale z firmowego już nie? Szukalam informacji na forum, ale albo odpowiedzi są niepełne albo nie do końca dotyczą tego zagadnienia.

Nie wiem czy chodzi ci o komentowanie w obrębie Facebooka czy pisanie na stronach zewnętrznych (np. komentarze pod artykułami). W tym drugim przypadku zdarza się, że opcja komentowania jest zablokowana dla profili firmowych i można pisać tylko ze swojego osobowego konta.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

czy pisanie na stronach zewnętrznych (np. komentarze pod artykułami).

No tak, ale widziałam też, że niektóre profile firmowe dodają komentarze do innych. Na czym polega to, że jedne mogą a inne nie?

W przypadku komentarzy na stronach zewnętrznych obstawiam, że to kwestia ustawienia wtyczki przez administratora strony.

Jeśli chodzi o komentowanie wewnątrz Facebooka, czyli firma 1 komentuje na profilu firmy 2, to taka opcja standardowo jest dostępna. Jednak jako administrator strony można wyłączyć możliwość pisania postów na profilu przez inne osoby albo zablokować konkretnego użytkownika / profil.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

to taka opcja standardowo jest dostępna. Jednak jako administrator strony można wyłączyć możliwość pisania postów na profilu przez inne osoby albo zablokować konkretnego użytkownika / profil.

Nie sądze aby profil był zablokowany. Sprawdzałam na kilku profilach firmowych i wszedzie tak samo. Nie ma możliwości komentowania, czy chociażby lajkowania. Można coś poradzić w tej kwestii, bo trochę to utrudnia działania.

to taka opcja standardowo jest dostępna. Jednak jako administrator strony można wyłączyć możliwość pisania postów na profilu przez inne osoby albo zablokować konkretnego użytkownika / profil.

Nie sądze aby profil był zablokowany. Sprawdzałam na kilku profilach firmowych i wszedzie tak samo. Nie ma możliwości komentowania, czy chociażby lajkowania. Można coś poradzić w tej kwestii, bo trochę to utrudnia działania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności