Skocz do zawartości

Krotkie pytanie o slowa kluczowe

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem, ze ta kwestia jest poruszana i na forach i na stronie informacyjnej AdWord :) ale wciaz nie mam pewnosci i chce to uslyszec (przeczytac) od kogos kto ma w tym doswiadczenie

zalozmy, ze mam sklep internetowy z ciuchami sportowymi. Czy lepiej jest wprowadzic do slow kluczowych fraze : ubrania sportowe? czy dwa osobne slowa kluczowe: ubrania, sportowe. Ktora metoda pozwoli mi uzyskac wyszsza jakosc, a co za tym idzie wyzsza pozycje w ads'ach

druga sprawa - czy ilosc slow kluczowych ma wplyw na pozycje ? czy wrzucajac kilkanascie slow kluczowych np : koszulki, spodenki, buty, opaski, dresy, tenisowki, skarpetki itp. spowoduje obnizenie jakosci ads'a czy odwrotnie?

i jeszcze jedno: czy jest mozliwosc zeby sprawdzic ile razy dane slowo kluczowe jest uzywane przez innych reklamodawcow (np. ile reklam moze pojawic sie na haslo ubrania)

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz :) na pewno wielu z Was sie zirytuje, ze zadaje takie pytania zamiast samemu probowac skumac ;) ale naprawde czytam i czytam i nie mam pewnosci ;)

3 linki w podpisie!!! - Michał

Żadne z powyższych. "Sztuka" dobierania słów kluczowych jest podobna dla pozycjonowania jak i kampani reklamkontekstowych. Przede wszytkim poświeć trochę czasu zapoznanie się z opcjami "" i [] dające dokładne dopsaowanie frazy - nastepnie oceń jakie frazy będą zgodne z asortymentem który posiadasz, takżeby wykluczyć klientów którzy z pewnością nie są zainteresowani zakupem.

Abstrakcyjny przykłąd bezsensowanego słowa to np.: Fraza "zamki" dla firmy pasmanteryjnej ;-).

Czy lepiej jest wprowadzic do slow kluczowych fraze : ubrania sportowe? czy dwa osobne slowa kluczowe: ubrania, sportowe.

druga sprawa - czy ilosc slow kluczowych ma wplyw na pozycje ?

i jeszcze jedno: czy jest mozliwosc zeby sprawdzic ile razy dane slowo kluczowe jest uzywane przez innych reklamodawcow

Wprowadź zarówno frazę jak i słowa przecież nie jesteś ograniczany ilością keywordów.

Na pozycję boksa ma wpływ budżet jaki ustawisz za kliknięcie w dane słowo. Jak dasz za mały to zostaniesz ostrzeżony aby podnieść w przeciwnym razie Twój boks nie będzie reagował na to słowo.

Sprawdź "Narzędzie zarządzania słowami kluczowymi" ono generuje jakieś info co do popularności słów, może znajdziesz tam to czego szukasz.

mam jeszcze jedno krotkie pytanie

czy dozwolone jest w AdWordach wielokrotne powtarzanie wyrazu we frazach luczowych??

np

ubrania sportowe

buty sporowe

koszulki sportowe

spodenki sportowe

bluzy sportowe

pytam hipotetycznie :D

3 linki w podpisie!!! - Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności