Skocz do zawartości

Google Zakupy pod celownikiem Komisji Europejskiej

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Mieli różnicę zdań i spójrzcie co z tego wynikło:

https://antyweb.pl/alternatywne-wyniki-wyszukiwania-w-google-zakupy-wynik-porozumienia-z-komisja-europejska/

Choc tymi "alternatywnymi sklepami" podejrzewam będą jakies porównywarki lub inne groupery.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

No wlasnie zastanawiam sie na jakiej zasadzie beda dobierane zrodla "alternatyw". Bo czysto teoretycznie jesli nie bedize to jakos formalnie spisane to rownie dobrze moze sie okazac, ze przypadkiem beda to serwisy, ktore najwiecej placa na Adwords.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

tak jak piszesz @wilk https://www.forum.opt...4/#entry1324035 napisałem o tym w wątku który założył jimmi

tak na marginesie myślę że jest to strategia która była opracowana +- 10 lat temu , kiedy google stawał sie popularny w pl i europie . dano możliwość pozycjonowania i dalej dają taką możliwość tylko po to aby zafliltrować potencjalnych klientów w serpie napisał to nie dosłownie ( plus.google.com/+marekpłatek/posts/YEzN4ytuerW ) faktycznie dając możliwość indeksowania i przekazywania mocy domenom (potencjalnym reklamodawcom)

wygląda to mniej wiecej tak jak pisze gdzieś czasami gonz0 linkujcie - czekamy na klientów oczywiście ma rację . wszystkiego nie będę pisał bo sensu to nie ma, po prostu wszyscy pozycjonerzy - opierający się na linkowaniu skazani są na filtry i tyle . ogólnie google czeka aż sami szczelimy sobie goole piszę my ale ja z linkowaniem nie mam już za dużo wspólnego i widzę jak to wygląda w realiach i pewnych stronach gdzie strona z potencjałem nie ma linków i nie ma ruchu tylko dla tego że autorzy boją się już linkować i pozostaje im jedynie

a - świadomy filtr

b - czekanie aż biznes padnie (na linki) .

c inwestowanie w własna siec blogów i czekanie na ręczną interwencję

dla tego swle sie tak dobrze mają bo jest im to na ręke.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

@pies - swle wcale nie mają się dobrze. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji - owszem są skuteczne jak nigdy ale większość stron uczestniczących jest już pozgłaszana przez geniuszy do disavow. Wystarczy, że na 100 linków 2-3 są tam zgłoszone i domena leci tak szybko jak weszła. W tym momencie user inwestuje w domenę, stronę, content, linkuje swl-em i ma topy. Cieszy się z tego ale nie długo bo w zazwyczaj w ciągu 1-2 tygodni (moje obserwacje) domena leci w odchłań. Dlaczego SWL-e działają ? Właśnie po to - kiedyś banowali strony a teraz wybrali nową metodę - niszczą userów psychicznie. Strona wchodzi, user się cieszy a google zabiera mu lizaka. Kiedyś domena dostawała bana i wylatywała z swl-a a teraz nie w sposób wykryć, która z domen jest już oflagowana a która nie.

W skrócie - naiwnie prosta zabawka - disavow - naiwnie prosto wykosiła swle jak i userów ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

niszczą userów psychicznie. Strona wchodzi, user się cieszy a google zabiera mu lizaka.

1 - coraz wiecej ludzi interesuja takie lizaki i objadaja sie nimi na maksa . Wiadomo ze trzeba robic nowe caly czas....

2 - a myslisz ze ONI nie sa wykanczani psychicznie jak caly czas spam w topach siedzi ? TEN SAM , tylko na NOWYCH domenach ?

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

@Hermit90 - na pewno jakieś opóźnienia są ale mogą być też celowe. Myślę, że źródło musi potwierdzić kilka osób i wtedy jest uznawane jako "nienaturlane".

@Kung Fu SEO - to nie moje słowa tylko słowa samego matta ściemniacza :)

@Studenciak - uwierz mi lub nie - ich obchodzą jedynie liczby na koncie, nie interesuje ich jakość wyników i nie stresują się tym, co nazywasz spamem.

Były takie czasy jak 3 dni w topie dawało solidny przychód ale większość fraz się teraz nie opłaca na tak krótki czas. Uwzięli się np. na outlety i tam 3 dni w topie nie ma sensu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Były takie czasy jak 3 dni w topie dawało solidny przychód ale większość fraz się teraz nie opłaca na tak krótki czas. Uwzięli się np. na outlety i tam 3 dni w topie nie ma sensu.

eee tak źle jak piszesz chyba nie jest - widuję polskie doorwaye o okresie połowicznego rozpadu duuuuuużo dłuższym niż te 3 dni - pewnie lekko z kilka tysiaków wpada z takiej działalności

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności