Skocz do zawartości

Sztuczne wyklikanie budżetu

marika

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można sprawdzić w jakiś sposób czy w mój boks klikają różne osoby czy np. firma konkurencyjna już o 7 rano "wyklikuje" cały dzienny budżet.

Mam mały problem, bo o godz. 8:46 tak jak teraz dzienny budżet został "wyklikany" a trudno mi uwierzyć, że tak wcześnie rano już ludzie szperają w Internecie w poszukiwaniu środków na odchudzanie - bo tego właśnie dotyczy boks.

Niestety, z poziomu googla nie można sprawdzić jakie IP klikają w Twoją reklamę.

Można natomiast spróbować pobawić się w detektywa :pisze: Sprawdź w adwords'ie ile wyszło klików dzisiejszego dnia i porównaj to z ilością odwiedzin Twojej strony w tym czasie.

Jeśli liczba klików jest podejrzanie duża w stosunku do ilości odwiedzin to można mniemać że to konkurencja niszczy Ci reklamę.

W sumie to dziwna sprawa z tym boksem: przykładowo

o 8:46 miałam 23 kliknięcia czyli 10 zł tzn cały dzienny budżet

o 10 po zwiększeniu budżetu do 12 zł miałam 8 kliknięć

o 12 po zmiejeszeniu budżetu do 8 zł mam 12 kliknięć czyli mniej więcej ok.

Może ktoś mi to wyjaśnić, co się dzieje dlaczego tak to "skacze" ?

kumpel ma statystyki ktore wszystko wylapuja kto kliknol z jakiego ip na jakie strony po tym chodzil i etc tylko kosztuja u niego cos kolo 600 zl za rok

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

Google pracuje według czasu USA. Statystyki z godzin 8:46 i 10 były statystykami innych (kolejnych) dni.

Ps. Jako pracę domową poszukaj jakie jest przesunięcie czasu :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Te godziny to mój czas, godziny o których sprawdzałam wyniki!!!

a nie czas Google.

Podałam je, aby zobrazować problem.

Chodzi o to, że o różnych godzinach (naszego czasu) mam różne wyniki i chciałąbym aby ktoś kto miał podobny problem lub wie jaka jest tego przyczyna mi to zagadnienie wyjaśnił.

Bez ironii na temat nieznajomości stref czasowych :)

Bez ironii na temat nieznajomości stref czasowych
Chodziło mi dokładnie o różnicę pomiędzy nami a czasem Google.

Gdyby przypadkiem różnica wynosiła 9 godzin to np. o godzinie 8:46 masz wyniki z 10.05.2006 natomiast o godzinie 10 z 11.05.2006.

Napisałem to już wcześniej :D

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Czy można sprawdzić w jakiś sposób czy w mój boks klikają różne osoby czy np. firma konkurencyjna już o 7 rano "wyklikuje" cały dzienny budżet.

W sumie jest prosty sposób, wystarczy licznik odwiedzin zapisujący IP i referer'a. Gdy przekierowanie następuje poprzez reklame adwords, w refererze zapisuje się długi adres zaczynający się od https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=... Chyba jest to jakieś rozwiązanie :)

ja sobie cos takiego napisalem w pehapie ale jako referer nie wyskakuje mi ten dlugi adres z googla tylko normalna strona z wynikami wyszukiwan, dodatkowo jeszcze zrobilem ze wylapuje czas jaki ma user na kompie i porownuje go z czasem na serwerze ale kazalo sie to niezgodne z regulaminem adwordsow

poza tym chociaz googiel ma napisane w regulaminie ze moze zliczac np pare klikniec z tego samego ip to przewaznie tego nie robi, wiec jak ktos ci wyklikuje to musi sobie zmieniac to co pokazuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności