silesius Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam, Mam pytania związane pośrednio z Adsensem - Czy ktoś z was korzysta z DoubleClick For Publishers Small Business ? i Czy można korzystać z obu programów jednocześnie (jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej)? Jeśli znacie odpowiedzi na te pytania to będę wdzięczny za opisanie zagadnień. Jeśli macie jakieś namiary na opisy funkcjonowania tego programu na rynku polskim to proszę o linki w odpowiedziach. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 DFP jest raczej adserwerem, niż osobną siecią reklamową. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dobra, po paru latach od pierwszego kontaktu z DFP przeprosiłem się z tym adserwerem i zacząłem z niego intensywniej korzystać. Da się korzystać jednocześnie z AdSense i DFP, a wręcz warto, bo DFP pozwala na pewne funkcje, które pozwalają istotnie zwiększyć przychody w stosunku do uzyskiwanych z AdSense. Nie wiem dokładnie, jak się ma sprawa w przypadku osób nieprowadzących działalności, nie przeglądałem regulaminu DFP pod tym kątem. Natomiast DFP jest adserwerem i jako taki sam pieniędzy nie zarabia. Każda stworzona jednostka reklamowa w DFP może być uzupełniana reklamami AdSense, jeśli nie ma tam innych reklam do wyświetlenia, ale to niewiele zmienia w stosunku do wdrożenia samego AdSense. Przychody rosną dopiero wtedy, gdy się obok AdSense zaczyna wykorzystywać reklamy z innych źródeł (choćby sieci afiliacyjnych) i wykorzystuje DFP do optymalizacji uzysku pieniędzy. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.