Skocz do zawartości

Tworzenie tierów (piramidek)

vpeersz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań dot. tworzenia tierów.

Na sam początek chcę sobie stworzyć około 4 blogów pod tier 1. Wiem, że każdy blog powinien mieć inne ip czyli jeden blog będzie na wp, jeden na blogerze jeden na jomli itp.

1. Czy każdy blog tworzyć z innego ip poprzez jakieś bramki tora czy bez problemu z jednego stałego ip mogę?

2. Czy wszystkie blogi z mojej piramidki mogę wrzucić do tego samego GWT?

1. Obojętnie.

2. Nie! najlepiej w ogóle ich nie podpinać. A jak już tak bardzo chcesz, to robiąc to z jednego konta dajesz całą piramidę na talerzu.

3. Poczytaj i poszukaj jak to wygląda. Jak tak bardzo chcesz coś podpinać pod GWT to tylko blogi najwyższego szczebla pod warunkiem, że nie linkują do siebie.

Wszystko co jest niżej w piramidzie zazwyczaj jest słabszej jakości. (choć nie zawsze), w każdym razie nie podpinaj stron, które linkują do siebie pod jedno konto.

4. Zresztą.. czego google dziś nie wie.. może ta ostrożność nie robi już różnicy, bo wejdziesz na inne konto GWT z tego samego ip i już je powiążą.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Aż się uśmiałem z komentarza wystawionego przez k0l3c a jego reklama w stopce też zaj..ta :D

a tak poza tym to mają być jak najbardziej różne ip, do tego też dobrze jak by były różne skrypty. Jak najmniej pokazywania, że to jest ze sobą powiązane.

Wręcz odwrotnie ma być. Google ma myśleć, że tak dużo niezależnych od siebie stron oddaje głos i dlatego ta strona jest taka fajna. Inaczej to google odczyta, że jedna osoba oddała wiele głosów zamiast jednego i próbuje oszykać wyniki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności