Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na skalę województwa

Seoziomek1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jak pewnie widać po ilości postów jestem nową osobą, aczkolwiek pewnie tu zostanę na długo. Przeprowadziłem optymalizacje strony https://jarmet.net.pl. Firma znajduje się na terenie Dąbrowy Górniczej, aczkolwiek działa na terenie całego Śląska. Najważniejsze frazy to: bramy, ogrodzenia, rolety, bramy wjazdowe, szlabany. Po połączeniu każdej tej frazy z Dąbrowa Górnicza, strona znajdzie się od 1-13 miejsca. Podkreślam, że zrobiłem tylko samą optymalizację.

Jaką mam niejasność? Czy jest szansa wypozycjonować stronę na cały Śląsk, chociaż na początek zaczne od Katowice. W każdym razie, jeśli chce iść dalej czy macie jakieś uwagi abym coś zmienił w optymalizacji, czy mogę tam powrzucać np. Katowice, Sosnowiec do słów kluczowych i czy jeśli zajme się katalogowaniem na ww. frazy + katowice strona wskoczy do top 15?

Czy jeśli zacznę się bawić w katalogi na frazy z Katowice, Sosnowiec, Śląsk to czy spadnę z Dąbrowy? Właściwie to chciałbym wiedzieć na jaki zasięg działa pozycjonowanie lokalne?

Wiem, że bardzo chaotycznie to napisałem ale mam 5- 6 ważnych fraz. 6 na DG, 6 na Katowice, 6 na Śląsk, 6 na Sosnowiec to aż 24 słowa kluczowe/ ciąg słów kluczowych. Stąd jestem teraz w kropce i nie wiem jakie frazy wpisywać w katalogach?

Czy jest szansa wypozycjonować stronę na cały Śląsk

oczywiście

Ale pytanie :

czy jeśli zajme się katalogowaniem na ww. frazy + katowice strona wskoczy do top 15?

powinno brzmieć :

czy jeśli zajme się katalogowaniem strona wskoczy do top 15?

Nie koniecznie - katalogi to nie najlepszy pomysł - w każdym razie nie same katalogi.

Czy jeśli zacznę się bawić w katalogi na frazy z Katowice, Sosnowiec, Śląsk to czy spadnę z Dąbrowy?

Jak wyżej . Zanim zadasz kolejne pytanie poczytaj forum.

Właściwie to chciałbym wiedzieć na jaki zasięg działa pozycjonowanie lokalne?

Więc, ogranicz się do najważniejszego miejsca, a potem stopniowo poszerzaj zasięg. Na śląsku masz sporo dobrych specjalistów od SEO, może warto sięgnąć po osobę z odpowiednią wiedzą. No cóż, człowiek uczy się na błędach, powodzenia.

nihil fit sine causa

Tak szczerze mówiąc to patrząc na tą stronkę i tematykę i znając mniej więcej ceny oraz frazy dziwię się właścicielowi że nie zleci tego profesjonalistom. Owszem jest lekki zastój z powodu pory roku ale kilkaset zł miesięcznie przeznaczonych na reklamę pod nazwą "pozycjonowanie" mogło by przynieśc znaczne korzyści w postaci nowych kontraktów i zamówień. W tym dziale o pomoc przewaznie proszą o pomoc ludzie którzy zaczynają swój biznes a nie firmy z ponad 20-to letnim doświadczeniem.

Tak bardziej szczerze to domyślam się że autor tematu zajął sie pozycjonowaniem na zlecenie i teraz nie wie jak to ugryźć gdyż klient nie jest "pierwszym z brzegu"

A tak off top to czekam kiedy pojawi sie autoryzowany dealer mercedesa z prośbą o pomoc w optymalizacji i pozycjonowaniu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności