Skocz do zawartości

Hosting dla małej strony - low budget

jerry46

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, potrzebuje pomocy w wyborze hostingu pod skromną małą stronę - wielkość ok 200MB, z max 1 baza mysql - lub nawet bez, do 5 kont email, transfer miesieczny przewiduje dosc niski. Do tego domena z końcówką pl. Najlepiej gdyby dało radę trafić w dobrej cenie na okres 1 roku (tak jak z domenami) w okolicach 50zł?. Myślałem nad home.pl - ale może znajdzie się coś lepszego?

home za 50 zł? niemożliwe :D

linuxpl.com, hekko.pl, jupe.pl, unixstorm.org

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Możliwe, jest wersja ekonomiczna ;)... "BUSINESS CLOUD BASIC" wychodzi chyba 50,04zł za rok ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

wychodzi chyba 50,04zł za rok

tyle, że za rok będzie już 300.. :) takie "sprytne zagranie" ze strony home :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

tyle, że za rok będzie już 300.. :) takie "sprytne zagranie" ze strony home :)

Ja wiem jak to działa, natomiast napisałem tylko, że jest takie coś, na czym można sobie spróbować. Z serwerem nie ma takiego problemu jak z domenami, pakujesz klocki w worek i wrzucasz do innego ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Altaica to chyba na odwrót.. przenieść domenę to 3 minuty roboty, przenieść stronę trochę więcej zachodu i bardzo często niespodzianki, które podstawowego użyszkodnika zmuszają do "zatrudnienia mądrej głowy". Na 90% jestem pewien, że przenosząc bazy sql z home do innych będą krzaczki :)

@up podobnie w polskim masternecie ;)

dzięki za propozycje - coś na pewno rozważe, brałem pod uwagę home.pl gdyż tak jak pisałem - stronka będzie nie dłużej niż rok - gdyby miałabyć dłużej - na pewno przeniose na coś stabilniejszego. dlatego zainteresowałem się wszelkimi promocjami aby możliwie mało za ten pierwszy rok zapłacić. w ogólnym rozrachunku wiadomo ze ovh wypadnie lepiej na dłuzszy okres czasu, tak samo podane przez Was hostingi. może jest z innej oferty coś własnie w ten desen - w miare fajny hosting z tanim pierwszym rokiem używania, póxniej może być już dużo droższy (tak jak pisałem-nie będie to już mnie obowiązywac;)

200mb to głównie grafiki, transferu nie przewiduje jednak dużego (max 1000 odwiedzin miesiecznie).

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności