Skocz do zawartości

Problem z indeksacją wpisów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

od ponad tygodnia mam problem z indeksacją wpisów. Wszystkie wpisy były dodawane do katalogów opartych na SEOkacie. Poczatkowo bardzo ładnie szło. Po akceptacja w ciągu 10 minut do 24g wpisy były dodawane. Dodałem może do 40 katalogów - 3 teksty z synonimami. Stronka ładnie podskoczyła po czym nagle zauważyłem delikatne spadki w wynikach. Po zagłębieniu się w przyczyny spadków zauwazyłem że po 40 zaindeksowanych wpisach przestało mi indeksować następne.

Pomyslałem że powodem może być teks który być może nie jest unikalny. W ciągu tego tygodnia dodałem kolejne 20 wpisów do katalogów i tym razem kazdy wpis unikalny. Ciagle nieindeksuje mi wpisów przez co mam delikatną zwałkę w wynikach.

Kolejna opcja którą poczyniłem to zacząłem dodawać się do mocnych katalogów opartych o WP-KATy - również unikalne wpisy i również brak indeksacji

Od 2 dni korzystam z SWL i linkuję swoje wpisy w programie e-weblink. Również brak efektów. Co prawda każdy wpis został dopiero pobrany 50 razy.

Pingowałem też te wpisy i też bez efektu. Nie mam już pomysłu co dalej...

Czy ktoś mógłby mi pomóc w problemie indeksacji wpisów?

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

No właśnie... Podobną sytuację zauwazył mój kolega. Ja mam tak dokładnie od początku lutego. A od kilku dni linkuje te wpisy bo szkoda pracy i kasy za dodane wpisy :-) Chociaż i tak jest ciężko...

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

• 5 miesięcy temu...

Hej na jednym z moich www, mam problem. Odnośnie indeksowania. USTAWIENIA takie same, dodana mapa strony, dodana do google narzędzi (tylko ta jedna która miała problem).

Problem dotyczy braku indeksowania kategori oraz tagów.

Odznaczone mam noindex, w pliku robots mam aby indeksowało.

Tagi (zaindeksowałą się tylko 1 strona na 250 tagów)/ TAGS/TAGI

Mowa tutaj o WORDPRESS.

Na innych www nie mam tego problemu, indeksuje mi wpisy w 1 dzień. Tutaj jest problem, indeksuje mi po 3-4 dniach posty.

Możecie coś doradzić?

WWW linkuje

- katalogi (wpis do tematyki)

- swoje precle (tematyczne)

- ogłoszenia (wpis do tematyki)

- fora (staram się o link na URL sam z profilu, tematyczny oczywiście, jeśli jest możliwość wklejenia w post linku to daje do podstron, podkategorii w wersji URL + z czasu anchor)

- komentarze na blogach (dofollow i nofollow, tematyczne wpisy tylko)

- komentarze na www w postach są unikalne (czyli nie pisane z automatów)

Fakt, strona jest dopiero 7-8 dni w google, ale wcześniej nie miałem takiego problemu iż kategorie i tagi się nie zaindeksowały. Kategorie stworzyłem już 18tego lipca i do tej pory niema ani jednej.

DODATKOWO, widziałem problem INDEKSOWANIA I WYINDEKSOWANIA SIĘ WPISÓW (na innych www). Jednego dnia mam 500 drugiego 1500 a trzeciego 8000. Dotyczyczy to wszystkich www, oprócz firmowych które operuje ale tam ilość w indeksie jest domax. 30-40 URL.

Także ciężko mi ocenić, czy to moja wina słabe linki, linki trafiają do disavow, google robot ma problem z indeksowaniem www (ale nie było tego problemu jeszcze przed 3ema tygodniami).

problem dotyczy stron nawet tych co miały 5 lat i ich site jest na poziomie nawet 1MLN podstron (tagi, tematy, komentarze, ogloszenia) akurat mam portale 2 miast i w tym problem jest też

PRAWIE WSZYSTKIE WWW NA WORDPRESS (p.s.), stronana JOOMLI też ma problem... więc to nie wina WP obstawiam

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Sprawa jest prosta, wypad z indeksacji/problem z indeksacją spowodowany jest dużym % duplikacji wewnętrznej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Od 2 dni korzystam z SWL i linkuję swoje wpisy w programie e-weblink.

Zerknę z ciekawości na katalogi jakie mam i wywalę trochę wpisów dopalanych śmietnikami

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Sprawa jest prosta, wypad z indeksacji/problem z indeksacją spowodowany jest dużym % duplikacji wewnętrznej.

Ja zauważyłem z kolei przy dużych ilościach tagów dla artykułów dla WordPressa pozbawieni PR dla tych podstron przy ostatnim updacie

No nie wiem, czy to o to chodzi. Bo tagi ani kategorie wcal enie chcą się indeksować. Napisałem na googlers wpis, zobaczymy co powiedzią. Strona jest świeża, content unikalny także problemu nie powinno być. Kategorie mają unikalne meta tagi, opisy.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

Strona ma zaledwie 7-8 dni i miała by mieć problem z indeksacją bo są % procent duplikacji? Mam po 2-3 tagi do postów, także to nie jest problem.

Proszę o posty, wnoszące coś do tematu.

Odnośnie odpowiedzi na googlers, dostałem odpowiedź, że problem leży po stronie skórki a nie duplikatów. Linkowanie wewnętrzne muszę poprawić.

@Karol możesz napisać w skrócie o co chodzi bo się gubię:

Problem dotyczy braku indeksowania kategori oraz tagów.

Odznaczone mam noindex, w pliku robots mam aby indeksowało.

Tagi (zaindeksowałą się tylko 1 strona na 250 tagów)/ TAGS/TAGI

Jeżeli masz noindex to ci nie zaindeksuje, albo zaindeksuje ale nie wyświetli w serp chyba że linki prowadzące będą na tyle silne że wyświetli pomimo noindex

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

To tak. Nie mogę zaindeksować tagów ani kategorii. Mam takie ustawienia na WP (Tak jak na innych).

indexpng_esraxpx.png

Powinno być ok. Ale niestety coś nie idzie. Niby w skórce mam problem, ale sprawdzam czy nie mam zablokowanych i nie mogę znaleźć. Posty indeksują się teraz na drugi dzień już.

NIE ZAZNACZYAŁEM, by było noindex właśnie i to mnie dziwi. Na innych www bez problemu idzie a na skórce tej akurat jest problem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności