Skocz do zawartości

Audyt strony

zielone.jabłko

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, słuchajcie przeprowadzam pierwszy raz audyt strony. I mam problem, nie wiem o co chodzi z tym: nazwy katalogów i plików są opisowe nazwy katalogów i plików zawierają najważniejsze słowa kluczowe istnieje przekierowanie na odpowiedni format adresu ta sama treść nie jest dostępna pod kilkoma adresami

Napiszcie proszę jak mam to sprawdzić i gdzie tego szukać.

Wielkie dzięki.

Chyba na podstawie pdf-a z Lexy strony :) bo tam są tak te pytania sformułowane.

1. Nazwy plików to chyba wiadome? Chodzi np. o pliki graficzne bo rzekomo dla google images nazwy plików są po części równie ważne jak alty i inne takie tam

2. Przekierowanie na najważniejszy format adresu to sprawdź czy działa ci tylko jedna wersja: albo www.mojastrona albo https://mojastrona - w sensie przekierowanie w htaccess na jedną wersję

3. treść dostępna pod różnymi adresami - buszujesz i starasz się unikać DC w ramach witryny.

No właśnie chciałam spytać, czy to nie z moich materiałów :) Ale chyba masz tylko arkusze, bez instrukcji, bo w niej było wszystko opisane.

5corpio już odpowiedział na wszystkie pytania. Co do ostatniego, dotyczącego DC, to chodzi głównie o sprawdzenie czy ta sama treść nie jest dostępna pod adresem z i bez www, czy przypadkiem strona główna nie jest dostępna z adresu w stylu /index.html itp. Najłatwiej będzie odpytać Google o fragment tekstu na kilku podstronach i zobaczyć, jakiego rodzaju problemy z DC mogą występować.

Hej, słuchajcie przeprowadzam pierwszy raz audyt strony. I mam problem, nie wiem o co chodzi z tym:

Lubie to.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności