Skocz do zawartości

Prestashop vs Shopgold

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z forum robił porównanie tych dwóch skryptów?

Chciałbym uruchomic "sklepik" z około 45k produktów i 2k kategori jak jest z wydajnością przy tych dwóch skryptach?

Proszę tylko niepisać że to czy tamto będzie dobre itd... chodzi tylko o te dwa skrypty.

Pozdrowienia.

• 3 tygodnie później...

Presta jest bezpłatna i to z pewnością daje dużo. Jeśli cena nie gra roli to warto zastnanowić sie na shopgold. Robiłem kilka sklepów z oscGold i trzeba powiedzieć, że skrypt całkiem przywoity, a koszt ok. 250 zł nie był wygórowaną ceną za otrzymane możliwości. Nie jestem jednak wstanie stwierdzić, czy przy takiej ilości produktów zarówno prestashop jak i shopgold uciągną. Napisz do twócy shopgolda to z pewnością Tobie odpiszę i pomoże. Bardzo dobry z nim kontakt jest. Pozdrawiam

Jakie to są niby możliwości w OscGold?

2000 produktów to też nic dużego.

Presta musiałaby być nieźle zoptymalizowana (lepiej skonsultować na prestashop.com), ale pewnie lepiej nada się Magento.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Presta musiałaby być nieźle zoptymalizowana (lepiej skonsultować na prestashop.com), ale pewnie lepiej nada się Magento.

Tutaj padła propozycja Shopgolda nowego skryptu pisanego przez właściciela oscgolda.

Sklep dla ludzi palących. Ocb sklep.

Polecam shopgold. Niedawno testowałem soft pod hurtownię, jest OK. Suport jeszcze lepszy. Przy okazji fajnie się pozycjonuje.

Zapomniałem dodać, że tani.

Dodatkowo można sklep "uszyć na miarę" (jak to ktoś gdzieś pisał) :)

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie polecałem oscGolda tylko pisałem, że człowiek odpowiedzialny za stworzenie tego skryptu napisał teraz nowy- shopgold. Kilka lat temu, gdzie królowały osComerce to oscGold był w pórwnaniu z nimi rewelacyjny.

W mojej wypowiedzi chodziło o to, że polecam shopgold z powodu bardzo dobrego supportu ze strony sprzedawcy skryptu.

Pozdrawiam :)

• 2 lata później...

Nie polecam oprogramowania shopgold.

Gdy minie okres wsparcia, to nie masz żadnej pomocy, nie odpowiadają na maile, musisz radzić sobie sam.

Nie ma szans na znalezienie jakiegoś forum żeby znaleźć odpowiedź.

Odnośnie prestashop to jest masę różnych forów gdzie w razie problemów znajdziesz rozwiązanie.

Poza tym shopgold to masa różnych błędów jeżeli chodzi o tłumaczenie wersji językowych oraz problemy z płatnościami Paypal.

Nie polecam.

Prestashop bije na głowę shopgold.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Faktycznie ich pomoc techniczna jest gdzieś jeszcze na poziomie epoki kamienia łupanego :) Nie o tym jednak chciałem pisać. Nie chce zakładać nowego tematu ale może się ktoś już z tym spotkał na ShopGoldzie. Co jakiś czas występują takie błędy (dość rzadko ale jednak) 

Kod bledu: 2006
Opis bledu: MySQL server has gone away
Zapytanie: insert into session_data(session_id,http_user_agent,session_data,session_expire) values (' ....

Nie jest to odosobniony przypadek jednak https://www.google.pl/search?q=Kod+bledu:+2006+Opis+bledu:+MySQL+server+has+gone+away+Zapytanie:+insert+into+session_data&ei=ZY43Ws2mLsfDkwXFmYfADQ&start=0&sa=N&biw=1858&bih=989

Jak widać to sklepy tylko na tym skrypcie właśnie. Piszę tutaj ze względu na tą ich pseudopomoc, a w efekcie to zlewanie klienta ciepłym moczem może ktoś się już z tym spotkał i wie jak to poprawić?. 

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

22 godziny temu, gielo napisał:

Nie jest to odosobniony przypadek jednak

zmartwiłeś mnie trochę, bo jednak miałem nadzieję, że mój przypadek jest odosobniony... (a w zasadzie support SG stwierdził - po tym jak pokazałem zaindeksowane błedy w SERP, że takie błędy na innych instalacjach nie występują, a google indeksuje co chce...)

w moim przypadku na jednym sklepie występuje ten błąd (sklep praktycznie bez integracji zewnętrznych) i niestety ani twórcy oprogramowania, ani też firma hostingowa nie potrafią znaleźć przyczyny

error pojawia się w róznych odstępach czasowych (co kilka - kilkanaście dni) i blokuje dostęp do sklepu na kilkanaście godzin,

z racji tego, że nie znamy przyczyny (nie można błedu wyeliminować) postawiłem nowy sklep na nowej domenie i zaczynam migrację jak tylko znów padnie...

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

U mnie też występuje taka sutuacja że co pewien czas jakieś zamówienie blokuje panel administracyjny ale po 5 minutach się odblokuje, ja szykuje takie zamówienie z meila.

szukam zależności w tym, spisuje numery zamówień i daty po pewnym czasie zrobię sobie zestawienie i może znajdę zależność

hostingodawca pisał mi że w tych zamówieniach system próbuje połączyć się z serwerem inpost i na tym się zawiesza

Sklep dla ludzi palących. Ocb sklep.