Skocz do zawartości

Prestashop vs Shopgold

Rekomendowane odpowiedzi

@up ale wyskakuje taki błąd jaki przytoczył @gielo?

w moim przypadku sklep nie miał żadnej zew. integracji oprócz widgetu facebook, (żadnych firm kurierskich, porównywarek itp) przez co na prawdę nie wiem gdzie szukać przyczyny... inne sklepy, które posiadam / zarządzam mają sporo integracji zewnętrznych, stoją na tym samym hostingu, ale im się to (odpukać) nie przytrafiło

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

• 2 tygodnie później...

@Leawer małe sklepy to pociągnie ale przy dużych rozwiązanie bez bazy danych jest słabym rozwiązaniem.

A ten błąd to może być związany raczej z hostingiem i problemem z dostępnością mysql. Nie wiem jaka w shopgold zrobiona optymalizacja zapytań do bazy.

• Thanks 1

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

17 godzin temu, Leawer napisał:

zastanówcie się nad Quick Cart Ext.

Świetny, szybki skrypt. Przesiadłem z jednego z w/w i nie żałuję

Wrzuć tam powyżej 500 produktów w 10 kategoriach, każdy produkt z 4 zdjęciami i opisami powyżej 300 znaków. Następnie wpuść w jednym czasie 50 userów i niech każdy normalnie użytkuje sklep - czyli przegląda, wrzuca do koszyka, podlicza koszyk z kosztem dostawy itp..

Zobaczymy jak zaczynasz płakać, że sklep pokazał jak się nie należy wykładać.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 tygodnie później...
Dnia 19.12.2017 o 17:52, fitko napisał:

@up ale wyskakuje taki błąd jaki przytoczył @gielo?

w moim przypadku sklep nie miał żadnej zew. integracji oprócz widgetu facebook, (żadnych firm kurierskich, porównywarek itp) przez co na prawdę nie wiem gdzie szukać przyczyny... inne sklepy, które posiadam / zarządzam mają sporo integracji zewnętrznych, stoją na tym samym hostingu, ale im się to (odpukać) nie przytrafiło

Już naprawione w nowej aktualizacji

poprawiono weryfikację kodu pocztowego dla modułu Paczkomatów - błędnie wpisany kod pocztowy przez klienta powodował blokowanie bazy danych

Sklep dla ludzi palących. Ocb sklep.

18 godzin temu, krzys20 napisał:

Już naprawione w nowej aktualizacji

poprawiono weryfikację kodu pocztowego dla modułu Paczkomatów

nie byłbym tego taki pewien,

na jedynym moim sklepie, w którym występował ten błąd nie było integracji z paczkomatami (wysyłka paczkomatami nie była w ogóle włączona),

z resztą jak pisałem wyżej - jedyna zew. integracja dotyczyła wysuwanej zakładki facebook

od dłuższego czasu błąd się nie pojawia (już ze 3-4 tygodnie, a baza potrafiła się blokować nawet co kilka dni)

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

• 2 lata później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

jestem z Shopgold od ~10 lat najpierw jako oscommerce później shopgold, nie jestem jakimś tytanem e-handlu ale jak dla mnie wszystko gra a najfajniejsze jest to że nie wydałem grosza na pozycjonowanie a w niektórych produktach jestem na pierwszym miejscu googla (oczywiście poza płatnymi reklamami) jedyne czego mi brakuje to prostego importu asortymentu dostawców w excelu, w oscommerce  import śmigał bezproblemowo a w shopgold niby też jest funkcja importu ale w xml i csv a z tym jak dotąd sobie nie radzę, za to wszystkie produkty wklepane ręcznie i porządnie opisane bardzo dobrze się pozycjonują?

co do wsparcia to nie mam z tym problemu, w prostych sprawach P. Jacek pomaga bezpłatnie w bardziej złożonych  wystawi f-rę ale są to akceptowalne koszty, generalnie to w porównaniu z innymi komercyjnymi sklepami shopgold wychodzi najtaniej bo płaci się tylko raz i można prowadzić 3 sklepy przez 100 lat a sklep jest bardzo rozbudowany i ma wiele opcji z których używam może 50%