Skocz do zawartości

Zabili Żyrafę

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będzie konsekwencji dla zoo w Kopenhadze, w którym zastrzelono wczoraj zdrową, niespełna dwuletnią żyrafę i rzucono na pożarcie lwom. Chodzi o to, że żyrafa o imieniu Marius nie miała dobrych genów do reprodukcji.

https://fakty.interia.pl/swiat/news-zabili-zyrafe-na-oczach-dzieci-nie-bedzie-konsekwencji,nId,1103611

Co o tym sądzicie? Dla mnie to całkiem fajny pokaz dla dzieci. Ludzie są całkowicie oderwani od przyrody i jej praw, to chociaż namiastka "prawdziwego życia". Od zawsze oglądałem mnóstwo filmów przyrodniczych(o przyrodzie) i jakoś mnie to nie szokuje, bo mam w pamięci setki ofiar lwów, hien itp. Natomiast w socjalach nieustannie mnie atakują FP ekofanów, którzy pewnie by się przykuli do krat na wieść o takim widowisku...

e: Wystarczy spojrzeć na oceny pod tym filmikiem:

https://www.youtube.com/watch?v=ZzVxX8vCbYI

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może działać wychowawczo niech się dzieci życia uczą. Wyróżniający się uczniowie powinni mieć możliwość zastrzelenia wybranego zwierzęcia, wypatroszenia go i zjedzenia. Taki wesoły gril dla całej szkoły.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja bym poszła dalej w tej kwestii. Dla najbardziej wyróżniajacego się ucznia np. w USA. Możliwość wykonania kary śmierci na skazanym. Niech wiedzą, że to prawdziwe życie a dokładniej prawdziwa śmierć. Strzelając bez opamiętania w grach różnego typu, przeważnie jest możliwość doładowania sobie 1,2, 3 nowych żyć...Jakkolwiek to brzmi dziwnie.

proszę pamiętać w jakim kraju to było, tam dzieciaki większości na co dzień widzą zabicie renifera a później jedzą z niego steki.

Nie jeden raz chodziłem z dziadkiem na świniobicie miałem ok 5 lat i jakoś mocno nie bylem przerażony,a świerzonka mi do dzisiaj smakuje.

Fakt jest taki że żyrafa miale "złe" geny, ZOO jako właściciel miał prawo ją uśmiercić i skarmić dużym kotom.Czy warto by było robić na oczach dziec? pytanie dyskusyjnie. Ale nie popadajmy w paranoje bo jutro rolnik nie będzie miał prawa kurę na rosół zabić bez unijnej detektywy.

Ale nie popadajmy w paranoje bo jutro rolnik nie będzie miał prawa kurę na rosół zabić bez unijnej detektywy.

https://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130129/MAGAZYN/130129466

Może to być piłka, albo zabawka na łańcuszku. Od 1 stycznia polscy hodowcy trzody chlewnej muszą zapewniać swoim zwierzętom rozrywki. Jeśli tego nie zrobią, mogą stracić dopłaty.

Wystarczy zwykła opona na łańcuchu, a świnie potrafią bawić się jak dzieci. Tylko szybko się nudzą, więc zabawki trzeba często zmieniać – mówi Eugeniusz Bociański, hodowca z Chrząchowa.

proszę pamiętać w jakim kraju to było

Nie ta część Skandynawii ;)

Chyba, że o czymś nie wiem :)

nihil fit sine causa

Kultura skandynawska jest nieco odmienna od tej europejskiej, po tej burze medialnej właśnie wypowiadał się psycholog z Kopenhagi, dość przycieszcie to wytłumaczył.

Przecież kiełbasy wędzone tez szkodzą zdrowiu mniej jak parzone, farbowane, z białkiem soi modyfikowanej genetycznie.

Ja sensacji w zabiciu tej żyrafy nie widzę.

Moim zdaniem całkiem trafny pokaz, ponieważ:

1. żyrafa była ze związku kazirodczego - też trzeba edukować
  2. mięso nie pochodzi z burger kinga i mcdonalda
  3. to najbliższe obcowanie z przyrodą

Nie propaguje zabijania zwierząt, natomiast taka lekcja jak najbardziej przydatna dla całego świata. I wracając do tych, co tam bronią praw zwierząt itd. najpierw trzeba posprzątać na swoim podwórku, a dopiero później atakować ludzi z zagranicy.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Teraz w ramach rozrywki będziemy zabierać swoje dzieci do zoo, aby patrzyły, jak się zabija zwierzęta (strzelanie do żyrafy na oczach dzieciaków i zwiedzających). A jeśli nie stać nas na bilet do zoo, to zawsze można wziąć kota/psa ze schroniska i samemu sobie taką rozrywkę zapewnić.

Nie wiem, co nasrane w głowach mieli pracownicy zoo, że takie rzeczy robią podczas godzin otwarcia, gdy pełno dzieciaków (a nawet i dorosłych o większej empatii niż kloc drewna) wokoło. Tak trudno poczekać kilka godzin, aż nie będzie nikogo, zrobić wszystko humanitarnie?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

sindrus tak jak 2 osoby piszą z tego konta to nie wiem z kiom rozmawiam z kobietą czy z facetem.

Wiec zakradając że jesteś kobieta stoisz z swoim dzieckiem i wiesz co ma się wydarzyć, dalej na upartego stoisz, robisz foto telefonem a później się oburzasz?

A jesteś facet i na widok krwi nogi Tobie staja się z waty, to pytań więcej nie mam

@sindirus generalizujesz, nikt nie mówi o "rozrywce" zabijania zwierząt domowych dla uciechy. Skoro tak, czy inaczej mieli zabić żyrafę zrobili kilka rzeczy:

1. dokładną lekcję przyrody

2. strzał w głowę - według mnie to dość humanitarne

3. darmową reklamę dla swojego zoo

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności