Skocz do zawartości

Linkme - wasze opinie?!

madej

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zrobiłem przegląd linków .Elite. - 70 % linków nie działa. W tym ok 1/3 linków pochodzi z domen które np. wygasły w 2013 roku (jedna wygasła w marcu 2013) - czyli wniosek nasuwa się taki - linkme umiera. Wcześniej miałem już wrażenie ,że to system w którym doi się ludzi i sprzedaje porządne linki, a ludziom którzy mieli nadzieję korzystać z SWL i liczyli ,że operator weźmie sobie jakiś nieduży procent - daje się jakiś syf lub zwyczajnie robi w ch.

Linki które działają to mniej więcej połowa pochodzi ze stron "systemowych" których roboty nie odwiedzają lub odwiedzają ale nie nadają żadnej wartości np. strony błędów (404), strony uploadowania plików itd. Ze stron które linkują na sprawdzonych 130 - tylko 4 były zindexowane w google smile.png

Co ciekawe z działających linków tylko 1/3 nie była w skupisku 5-30 linków w footerze. Większość pochodziło ze stron gdzie ok 5-30 linków zbitych w jednym miejscu.

Czyli linkując ze swoich stron - pomijając linkme miałbym ok 10 x większy efekt smile.png Bo miałbym 40 unikalnych linków.

Czy jest jakaś alternatywa? Platforma SWL stworzona pod uczciwych ludzi którzy mają dobre serwisy na przyzwoitych serwerach?!

Może na przykładzie - miałem w linkme jedną dobrą stronę z PR 3 - ok 2600 zaindexowanych podstron, unikalny content - najpierw Linkme zaczęło wymuszać na mnie aktualizację skryptów (rozbicie linków) - ok - zdziwiło mnie tylko ,że strony które mnie linkują nadal mają stary skrypt (było to z 3 lata temu i nadal mają stary) - szit w footerze czyli bez aktualizacji. Co ciekawe moja porządna strona daje mi mało punktów - przeliczając koszt linków jaki ja płacę za linki ze śmietników mających np. po 30 wychodzących linków z każdej podstrony (moja strona max 5 wychodzących linków - rozbitych w różne miejsca)

Poszedłem dalej i skontaktowałem się z kilkoma właścicielami linkowanych z moich serwisów stron, żaden nie miał konta na linkme - większość z nich łączy jedna firma sprzedająca usługi pozycjonowania. Mam kilka kont w linkme - rożne domeny itd. więc szansa na to ,że akurat jakaś jedna firma trafi - na moje dobre strony jest bliska zeru - ale tak się stało.

linkme umiera

Po wielu usilnych próbach kontaktu z administracją systemu stwierdzam, że Linkme już umarł.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Bardziej z pozycji pozycjonera.

Używam od dłuższego czasu seomatika i gotlinka, robie sobie też test na vseo.

Jednym jak i drugim robiłem właściwie najtrudniejsze frazy, po rok w topach. Kiedyś nie wiedziałem jak ugryżć gotlinka, teraz po prostu pozycjonuje nim strony- na własne ryzyko. Zresztą to ryzyko z mojego doświadczenia jest takie samo jak przy pozycjonowaniu metodami uznawanymi za bezpieczniejsze (katalogi,precle, nawet zaplecze). Solidny panel. Używałem chyba wszystkich systemów (oprócz e-weblinka) w tym zagranicznych i pod względem wykonania a przede wszystkim skuteczności - przepaść na korzyść seomatika i gotlinka.

• 4 tygodnie później...

Zrobiłem na dniach kolejny przegląd - średnio ponad połowa linków nie działa. Nie ma stron o tych adresach jak podane w panelu (np. adres nie działa ponad rok) , lub strona jest ale linków brak.

Z pozostałej połowy ponad 50 % to śmietnik w postaci skupiska 10 i więcej linków obok siebie w stopce, albo inny shit w postaci stron błędów. Na żadnej z kontrolowanych stron długość tekstu - razem z linkami nie przekroczyła 1500 znaków. Tylko 1 ze stron sprawiała wrażenie, strony prawdziwej - czyli takiej która posiada jakąś wartość merytoryczną i daje pozory tego ,że to prawdziwa strona a nie jakiś śmietnik wygenerowany prymitywnym narzędziem do lepienia zdań bez sensu łamaną polszczyzną.

Ale poszedłem dalej i zbadałem te linkujące strony - sprawdziłem 6 i mi się odechciało sprawdzać dalej, wszystkie miały min. 2000 wychodzących linków i po kilka - kilkanaście przychodzących.

Zrobiłem też inny test, usunąłem wszystkie linki z linkme do jednej z pozycjonowanych stron. po usunięciu wszystkich linków z linkme po ok 2 mc zaczęła iść w górę, czyli tak jakby linkme ciągnęło w dół a nie w górę. Testuje właśnie 3 kolejne - o wynikach napisze za jakiś czas.

Czy ktoś wie w którym systemie mógłbym dostać sensowną ilość punktów przeliczaną na $ za setki stron z PR0 i około 15 podstronami?

Takie strony robiłem pod linkme i ciekaw jestem czy w innym systemie w ogóle za takie strony jestem w stanie coś zarobić $.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności