Skocz do zawartości

Reklamy w Firefoxie

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj na blogu Mozilli Darren Herman ogłosił coś, co można nazwać wprowadzeniem reklam do Firefoksa. Dobrze wiem, że w tym miejscu fani tej przeglądarki obrażą się na mnie. Ich zdaniem Firefox nie będzie miał żadnych reklam, tylko będzie oferował użytkownikowi pewne "sponsorowane treści". Można to i tak nazwać.

(...)

Sponsorowane treści mogą trafić do kafelków, które widzimy w Firefoksie po otworzeniu nowej karty.

https://di.com.pl/news/49466,0,Beda_reklamy_w_Firefoksie_choc_Mozilla_nie_powie_tego_wprost-Marcin_Maj.html

Chyba się zaczyna nowa era internetu. Reklamy wprost z przeglądarki. Pewnie to symboliczny początek, wydaje mi się, że to bardzo szybko przekształci się w jakiś rozbudowany program reklamowy. Z jednej strony cieszy mnie perspektywa uniezależnienia się tej przeglądarki od google, z drugiej strony pojawi się kolejny chętny po kawałek naszego tortu. A może to jest faux pas i FF zakończy w ten sposób żywot?

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności