Skocz do zawartości

Google chroni Twoją witrynę...

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Na czym ta ochrona niby polega korpogoogle wyjaśnia w następnych dwóch zdaniach: „Jeżeli masz problemy z witryną zamieszczającą link do Twojej witryny, proponujemy skontaktować się z jej webmasterem. Google gromadzi i porządkuje informacje publikowane w sieci, ale nie kontroluje treści stron.”

Zastanówmy się teraz na czym polega ta ochrona ? Otóż ta ochrona polega ni mniej ni więcej na tym, że jeżeli jakiś nasz sąsiad uporczywie śmieci nam na wycieraczkę to musimy go namierzyć, złapać i zakazać śmiecenia, mało tego – w trosce o naszą czystość musimy poinformować wszystkich naszych sąsiadów aby nie ważyli się nawet spoglądać na naszą wycieraczkę.

https://seoinfo.edu.pl/ochroniarz-google-rznie-glupa/

Bardzo trafny przykład opisujący obecną politykę wyszukiwarki. To nieprawda, że google nie kontroluje treści witryny, przejmuje kontrolę w momencie pobrania contentu przez gbota. Później może zrobić sobie z nią co chce.

A, i karą za zaśmieconą wycieraczkę jest zburzenie domu ;)

nihil fit sine causa

Nie wiem, czy ktoś inny to dostrzega, ale według mnie Google zmierza w kierunku portalu. Mikroformaty, agregowanie i wyświetlanie cenzurowanych treści, najróżniejsze usługi poboczne. Nie: portal z wbudowaną wyszukiwarką, tylko wyszukiwarka z dobudowanym portalem...

Co do artykułu Beerbanta - dla mnie to jeden z jego słabszych wpisów. Wszyscy to wiemy, więc po co o tym pisać? Chyba tylko po to, aby się wyżalić i jakoś odreagować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności