Skocz do zawartości

Firma uslugowa... Vat czy nie vat

Nerox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kwapi mnie pewien problem od kilku miesięcy.

W obecnej pracy muszę założyć firmę, a pracujemy tam na projektach z urzędu itp.

Dodatkowo chciałbym świadczyć usługi Seo czy tworzenie stron, jednak to stanowiłoby jakieś 20% moich przychodów łącznie.

W obecnej firmie nie są wymagane faktury, mogą to być rachunki.

Zastanawiam sie zatem czy być vatowcem czy nie.

Inni pracownicy maja też taka sytuację, ale oni świadczą tylko usługi szkoleniowe zatem nie chcą być vatowcami i to jest zrozumiałe.

Obawiam sie tak na prawdę sporego kombinowana ze zrobieniem kosztów. Same domeny, hostingi, kupno reklamy, telefon firmiwy czy art biurowych nie zrobią mi dużego "zysku" zarobki będę kształtować sie na poziome 4000 brutto

usługi Seo

czyli dla urzędasa usługi reklamowe = VAT.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności