Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na mapach google.

rexxx

Rekomendowane odpowiedzi

No jak to nie :)

Przeczytaj całą opinię w jednym i drugim miejscu :)

Po lewej masz: "pomoc i obsługa, duża paleta farb i lakierów"

A po prawej: "Profesjonalna pomoc i obsługa, duża paleta farb i lakierów".

Czy to nie jest ta sama opinią? Czy ja mam jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem? Proszę daj mi znać jak coś jest ze mną nie tak ;P

Ps. treść przepisywana z twojego screena.

Aj, sorry za zamieszanie. @Ar4 -> masz rację. Tylko google wybiera sobie fragment z tekstu opinii. A ja szukałem, jak komputer, więc mi nie pasowało.

No to jeszcze pozostaje pytanie, co zrobić, żeby jakaś fajna opinia pojawiała się pod nazwą na liście firm. Bo to pojawia się również w wynikach wyszukiwania, więc z pewnością działa przyciągająco.

Niestety mnie też nic innego nie przychodzi do głowy.

Inna sprawa, że firma z mojego screena ma średnią 2,5 więc nie jest jakaś wybitna i pewnie nawet właściciel specjalnie pozycji nie pieści, a google ją wyróżnia. O kant d... rozwalić takie wyniki wyszukiwania. Kiedyś człowiek się namęczył, znaczy zależało mu, miał efekty w pozycjach, klienci byli zadowoleni. A teraz? Ech..

Warto w nazwie dodać frazę kluczową. Kolejna sprawa to opinie i komentarze. Postaraj się o opinie z różnych IP w różnych odstępach czasu. Kolejna bardzo ważna sprawa to odpowiadaj na te opinie. U mnie to zadziałało, nie dodawałem się do żadnych serwisów.

22 minuty temu, Olaf2k napisał:

fraza kluczowa w nazwie firmy robi dużą różnicę

Czy aż tak dużą to śmiem wątpić. Oczywiście jako jeden z czynników algorytmu jest fraza w adresie. Parafrazując: gdyby każda z firm w Polsce zajmująca się np. skupem palet miała w adresie skup palet to by domen zabrakło.

@killerbees1982 ale tutaj nie chodzi o nazwę domeny

Sprawdź  kontenery biurowe Ultramodula, – to innowacyjna marka z branży budownictwa modułowego będąca częścią firmy Ultragroup.
Autoryzowany sklep z zegarkami, zegarki męskie i damskie - Zegart.pl

A może chcesz kupić meblościanki - sprawdź perlavita.com.pl meble do każdego wnętrza. W dobrej cenie.

Dnia 23.03.2018 o 12:07, killerbees1982 napisał:

Czy aż tak dużą to śmiem wątpić. Oczywiście jako jeden z czynników algorytmu jest fraza w adresie. Parafrazując: gdyby każda z firm w Polsce zajmująca się np. skupem palet miała w adresie skup palet to by domen zabrakło.

ja widzę w praktyce na przykładzie 2 firm, którym zmieniłem na nazwa firmy - słowo kluczowe (np hydraulik)- miasto i którzy pozyskali kilka opinii wystarczyło aby pojawili się na 1-2 miejscu w mapkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności