Skocz do zawartości

Last Crawl Result HTTP_403_Forbidden

skocio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

strona zaczęła spadać powoli w dół więc zacząłem się zastanawiać o co może chodzić. W majesticseo wyskakuje taki komunikat: "Last Crawl Result HTTP_403_Forbidden".

Na domenę zrobione jest jedno przekierowanie 301.

Czy ktoś może mnie naprowadzić na rozwiązanie mojego problemu ?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

napisane, że forbidden - sprawdź co blokuje robotowi dostęp do treści.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Może tez być ustawiona blokada na pewne IP oraz useragenty na poziomie całego serwera HTTP. Zapytaj hosting czy nie blokują ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Akurat w tym wypadku ta metoda się nie sprawdzi ponieważ jeśli jest blokada na IP lub nazwę User Agenta to dla klienta A serwer zwróci 200 , a dla innego już nie koniecznie :]. Były przypadki, że hosting blokował roboty w celu zmniejszenia obciążenia serwerów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bez adresu strony można tylko wróżyć, więcej nie pomożemy.

Jeśli jest blokada na IP nawet mając adres strony nie można sprawdzić dlaczego. W tym wypadku zainteresowany powinien przejrzeć logi serwera w poszukiwaniu kodu 403 i jeśli takie znajdzie sprawdzić o ile znajdzie informacje z czym jest powiązane IP klienta którego żądanie serwer zablokował.

---

lub też useragent ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności