Skocz do zawartości

Forum na stronie, a wpływ na SEO

kokosz555

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

posiadam stronę tematyczną o wyposażeniu wnętrz itp. Ostatnio usłyszałem, że forum dyskusyjne na stronie potrafi mocno wybić stronę w SERP'ach. Czy to prawda ?

Podejrzewam, że dodanie forum ma na 100% dobry wpływ na SEO, tylko pytanie czy rozruszanie forum, zbieranie użytkowników itp. nie jest przypadkiem bardziej czasochłonne niż korzyści z tego. Jak myślicie ?

Rozruszanie wszystkiego jest czasochłonne i wymaga troszkę pracy :D Ale tematyczne forum jak się rozwinie to przyniesie ogromne korzyści.

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Załapiesz się na frazy z ogona, forum to dobry pomysł ale o jego sukcesie decyduje wiele czynników i na samym początku może być bardzo ciężko, również pod kątem łapania się na Seo long tail w SERP, dotyczy to branż konkurencyjnych a Twoja jest mocno konkurencyjna.

Druga rzecz, nic samo się nie zrobi, potrzeba pracy by forum przynosiło wymierne korzyści również pod kątem SEO.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Moim zdaniem w niszowych tematach nie jest to warte zachodu. Forum o różnej tematyce jest cała masa a ludzie w dzisiejszych czasach wolą chyba siedzieć na fejsie niż forach. Narobisz się sporo a szanse na sukces bardzo małe. Czasami nawet niby wszystko jest ok, a nie wiadomo czemu nie idzie. Znajomi od roku próbuja rozruszać forum, mają kilku gości którzy ciągle odpowiadają na nowe tematy, ale po 2-3 postach wątki wygasają bo nowych ludzi nie przybywa. Reklamy niewiele dają, bo po sporej (i kosztownej) kampanii wiele osób się rejestruje ale niewiele piszą. Po prostu taka branża.

Zajrzyj na stronę xDEEP sprzęt nurkowy.

A może interesują Cię działki budowlane Kraków

Ok dzięki za odpowiedzi, może kiedyś spróbuje coś rozruszać, na razie chyba szkoda cennego czasu :) Podejrzewam, że szybszym i lepszym (?) wyjściem z sytuacji jest założenie fanpaga. Od razu podpytam:

Jak prawidłowo założyć fanpage, żeby miał on wpływ na SEO strony ? Czy jego nazwa musi = domena czy można dać totalnie odjechaną nazwę i wrzucać tam linki do strony jako posty ?

żeby miał on wpływ na SEO strony

Bezpośredni wpływ (na pozycje w google) jest znikomy a nawet zerowy, to zabawa mająca przynieść inne korzyści w postaci zwiekszenia ruchu z innych źródeł niż korpogoogle i jego szukajka

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@Beerbant nie wiem na podstawie ilu branzy tak twierdzisz ale mam odwrotne doświadczenie, rozbudowane forum może przynieść bardzo wiele dobrego pod kątem seo jak i późniejszej sprzedaży w sklepie podpiętym pod takie forum.

edit: zeby było jasne, mam na mysli zarówno ruch/pozycje dla forum jak i sklepu

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

@Jehowy, dla jasności nie chodziło mi o przydatność forum ale o przydatność fanpejdża :D , czytaj uważniej plissss :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@Beerbant nie wiem na podstawie ilu branzy tak twierdzisz ale mam odwrotne doświadczenie, rozbudowane forum może przynieść bardzo wiele dobrego pod kątem seo jak i późniejszej sprzedaży w sklepie podpiętym pod takie forum.

Rozbudowane, w miarę podlinkowane forum potrafi wiele pomóc w SEO i ma wpływ na pozycje. Podejrzeam, że Beer po prostu po raz kolejny pisze o czymś o czym nie ma pojęcia :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Beer pisze po prostu dla ludzi spostrzegawczych, potrafiących logicznie śledzić wątek a nie dla analfabetów :D

Jak prawidłowo założyć fanpage, żeby miał on wpływ na SEO strony ?

Napisany Dzisiaj, 20:39

kokosz555, o 17 luty 2014 - 19:42, powiedział:

żeby miał on wpływ na SEO strony

Bezpośredni wpływ (na pozycje w google) jest znikomy a nawet zerowy, to zabawa mająca przynieść inne korzyści w postaci zwiekszenia ruchu z innych źródeł niż korpogoogle i jego szukajka

Wracać do szkoły, bo w seło liczy się analiza i spostrzegawczość a siooo :D

Chcieli dziadzi Berowi "dowalić" i znowu nie wyszło (łączę się z Wami w bólu) :D

Przyznaje, że też trochę zamieszałem nagłą zmianą tematu :D

A jeszcze wracając do FANPAGE: Beerbant piszesz, że ma zerowy wpływ na SEO - ale linki umieszczone w postach nie są silnymi linkami z mocnej strony jaką jest FB ? No chyba, że wszystkie linki w postach maja nofollow

Z fejsa masz wszystkie linki NF ale pamietaj, że z fanpejdża możesz dostać wartościowy ruch na witrynie, ruch który można przełożyć lekko na SEO , np w postaci komentarzy na witrynie co z kolei jest informacją dla szukajki, że strona jest "żywa" i aktualizowana a aktualizacje strony mają niewielki wpływ już na SEO witryny , wartościowy ruch też może się przełożyć na linkowanie z innych miejsc w sieci niż fejsbook ;)

Stworzenie, pozyskanie użyszkodników i sensowne prowadzenie takiego forum jest zbyt pracochłonne w stosunku do potencjalnych korzyści jakie z niego możesz uzyskać. ZDECYDOWANIE!

Zajmując się wyposażeniem wnętrz masz bardzo dużo innych możliwości.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności