Skocz do zawartości

Linki brandowe

Jakov

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam pytanie bo naczytałem się, że linki brandowe (które rozumiem jako np. xxx.pl, gdzie xxx.pl to anchor), powinny stanowić około 50 procent wszystkich linków? dobrze to zrozumiałem? a jeśli tak to jak dokładnie(jakim narzędziem sprawdzić jaki mam obecnie stosunek linków z anchorami do linków brandowych? tylko bym prosił łopatologicznie które np. w ahrefs wskazuje co, które są z anchorami a które to brandowe? będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam

jak masz spory site i dobrze ustawione linkowanie wewnętrzne to możesz mieć nawet 100% brandu z BL i być w topach nawet na konkurencyjne frazy, procent linków znajdziesz i w ahrefs i majestic ps. anchor może też być brandem, anchor to tekst na który linkujesz czyli jak wrzucisz tu nazwę firmy lub url to taki też będziesz miał anchor z linkiem

A co ma do tego site ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hyba że masz inną teorię...

Tak, że nie wiesz co oznacza parametr SITE....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

:sciana:

Jakov mniej więcej dobrze to zrozumiałeś. Brandowe: skrócony adres strony, pełny adres strony, nazwa firmy, nazwa firmy + informacja ((np. schofferhofer kontakt) dla podstrony kontakt), nazwa firmy/adres strony + fraza i inne. Przykładowo fotograf może zastosować również imię i nazwisko. Co do % udziału: jedni napiszą 50%, inni 25%, a większość stron trzyma topy mając maksymalnie 10%.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności