Skocz do zawartości

Profile a kolejne wizyty robotów Google

liniwion

Rekomendowane odpowiedzi

nikt Ci nie uwierzy

Niech nie wierzą ;) . Więcej potem mogę zarobić za zmianę profilu linków i za SEO :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z tymi forami to trzeba raczej ostroznie. Nie chcesz miec syfiastych linkow. Lepiej mniej ale lepiej. Poza PR warto dbac o TR.

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

Z tymi forami to trzeba raczej ostroznie. Nie chcesz miec syfiastych linkow. Lepiej mniej ale lepiej. Poza PR warto dbac o TR.

No właśnie - wskaźnik TR. Tyle się ostatnio o nim mówi. Ja linkując do swoich stron zwracam uwagę na TR i Trust Flow z majesticseo, ale są osoby (również na tym forum) które do TR nie przywiązują specjalnej wagi. Mi się wydaje, że sprawdzenie TR i Trust Flow (w połączeniu z PR) pozwoli przynajmniej pobieżnie ocenić wartość serwisu, z którego chcę linkować.

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,
sprzęcie komputerowym komputery-sieci.pl - systemy operacyjne programy-gry.pl

a skad probujesz linkowac? mnie sie nie udalo znalezc nic innego rozsadnego poza lista cezziego. jakis tip ?

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

• 3 tygodnie później...

Ok. Rozumiem ze nie lubicie sie dzielic inofrmacjami :-)

Ostatnio czytalem za to ze google coraz bardziej faworyzuje adwordsy wiec niebawem seo pewnie nie bedzie mialo sensu.

To jak często roboto odwiedzi profil czy ogólnie jakąkolwiek stronę, zależy nie tylko od linków, ale też np. od ruchu.

Jeżeli masz duży ruch na stronie "X" to nawet jeżeli nie prowadzą do niej żadne linki albo "mało", to i tak robot będzie stronę odwiedzał częściej niż gdyby tego ruchu nie było.

inny czynnik to częstotliwość aktualizacji, jeżeli strona często będzie się zmieniać - wzbogacać w treść to robot będzie ją często odwiedzał spodziewając się nowych treści.

True. Dobrze jest tez zeby tresc byla SYSTEMATYCZNIE uaktualniana. Wtedy mozna liczyc na czeste i rownomierne wizyty robota.

Poza PR warto dbac o TR.

To opowiedz nam jak dbasz o TR i mierzysz ten TR na swojej stronie?

Pytanie jest następujące. Jak często do takiego profilu, który został przez G zauważony tylko dzięki naszemu podlinkowaniu zawędruje ponownie robot?

dobry profil warto podlinkować linkami stałymi. Roboty podążają za linkami, więc czym więcej linków z miejsc które często odwiedza robot tym więcej szans, że robot bedzie kolejny raz na stronie z Twoim profilem.

dbanie o trust rank to moim zdaniem pilnowanie zeby dodawane linki wygladaly jak najbardziej naturalni i byly ze stron z wysokim trust rankiem.

tutaj pojawia sie tez trust flow i on tez jest istotny i wrazliwy na kiepskie linkowanie. systematycznosc poplaca. a wrzucanie wiele linkow na raz konczy sie zwykle jego spadkiem. Do sprawdzania polecam majestic tools. jako plugin do firefoxa. Niezla jest tez strona

https://www.seomastering.com

Szkoda tylko, że większość tych parametrów nijak ma się do Google i pozycji w wyszukiwarkach. To po prostu wskaźniki wymyślone przez marketingowców by zarobić itp. Google ma w 4 literach Twój trust rank majesticowy, to 2 różne firmy. Ja natomiast sprawdzam od jakiegoś czasu dave84rank, moim zdaniem to lepszy parametr do oceny wartości strony i linków prowadzących do niej.

cytując twoją wypowiedź "To po prostu wskaźniki wymyślone przez marketingowców by zarobić itp. Google ma w 4 literach Twój trust rank majesticowy, to 2 różne firmy." Czasem nie tak samo jest z dave84rank?

Prawda jest taka ze faktyczne dobre podlinkowanie strony to kluczowa sprawa, bo to wlasnie to, a nie PR, TR czy inne wskazniki wplywaja na to czy sie pojawisz w wynikach czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności