Skocz do zawartości

Managed.com i Webhostplus.com = syf i malaria

.Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa lata im płaciłem za serwer, a oni zrobili taki numer :) Wyobraźcie sobie, że ktoś wam odłącza serwer z dnia na dzień bez żadnego powiadomienia i utrzymuje taki stan przez 5 kolejnych dni wciskając kit, że już w ciągu doby wszystko będzie ok. Niby chodzi o to, że WHP kupiło Managed.com(tak napisał jakiś koleś na czacie), ale ja nie rozumiem jak można potraktować swoich klientow w ten sposób. Nie wiem jak inni, ale ja tym cieciom nawet złotówki już nie zapłace.

a nie zgubili Ci danych ?

sporo ludzi ostatnio w necie pisało, ze w trakcie długiego weekendu nie działały im strony oraz po usunieciu awarii konta były puste.... 0 backupu

straciła też na tym jedna z polskich firm hostingowych...

• 4 miesiące temu...

Proponuję unikać kupowania dedyków w USA, bo sprawa z WHP i Managed.com miała taki przebieg:

1. Grupka sowieckich imigrantów postanowiła zrobić biznes, który polegał na tym, że będą skupowali hostinigi(razem ze sprzętem i klientami)

2. Ruscy wykupili Managed.com i wiele innych

3. Przez pierwsze 2 miesiące po przenosinach było ok(był support, nawet dobrze działało)

3*. Właściciel tego całego bałaganu kupił dom za 750k :)

4. Następnie pojawiły się problemy z siecią tzn. ogromna ilość zakupionych hostingów wymusiła na nich zastosowanie takiego manewru: wycinają ruch na portach http i ftp poszczególnym klientom na zmiane. W tym samym czasie można sie połączyć przez ssh.

5. Klienci masowo robią chargeback i WHP traci konta w PayPalu

6. I to chyba już koniec :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności