Skocz do zawartości

Google ugiął się pod żądaniami Unii Europejskiej

haze

Rekomendowane odpowiedzi

Znacznie ważniejszą rzeczą jest projekt zmiany prawa pozwalający na wprowadzenie odpowiedzialności prawnej na terytorium państwa gdzie jest świadczona usługa anie jak teraz jest , że tylko tam gdzie mają siedzibę , także jak to wprowadzą to będzie się działo :D. Korpogoogle i fejsbuki mogą solidnie dostać po tyłkach jeżeli nie zmienią swojej polityki prywatności czy podejścia do praw autorskich ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Masz na myśli @beer content we wszelkiej postaci (foty, treść, filmy) ? Ostatnio żona szukała wieści na temat filmu w kinie i nie musiała odwiedzać żadnej strony :) tylko gugla odpaliła a tam lista godzin kina dojazdy , tlajrely i fszystko o czym można marzyć w 2 kliki ( ale sie napracują z contentem w tej firmie) brakowało zdjęć ludzi którzy siedzą już w sali kinowej - ciekawe ile im zajmie wprowadzenie takiej innowacji.

ja wam mówie - deoptymalizujcie strony bo trafic stacicie ;P

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Masz na myśli @beer content we wszelkiej postaci (foty, treść, filmy)

Dokładniej sposób ich wyświetlania, indeksowania oraz wykorzystywania przez korpogoogle i fejsa, bo o ile w stanach jakiś durny sędzia uznał, że zmiana wielkości wyświetlania czyjegoś zdjęcia powoduje to, że to zdjęcie jest już osobnym "dziełem artystycznym" to też można będzie zmienić podejście do praw autorskich gdzie aby się zarejestrować w jakimś serwisie to należy wyrazić zgodę na udostępnienie praw autorskich do swoich publikacji...

No i kwestia wykorzystywania danych osobowych przez gigantów (w domyśle monopolistów) - tutaj można by zawalczyć aby skopać tyłek korpogoogle coby wycowało się z tego masowego okradania do jakiego doszło po integracji wielu "usług" w jednym koncie (co lemingi łykneły jako "udogodnienie" i "zwiększenie bezpieczeństwa danych") :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znacznie ważniejszą rzeczą jest projekt zmiany prawa pozwalający na wprowadzenie odpowiedzialności prawnej na terytorium państwa gdzie jest świadczona usługa anie jak teraz jest , że tylko tam gdzie mają siedzibę , także jak to wprowadzą to będzie się działo.

Hehe,... a będzie będzie. :D

Korpogoogle i fejsbuki mogą solidnie dostać po tyłkach jeżeli nie zmienią swojej polityki prywatności czy podejścia do praw autorskich...

I to dość mocno.

Szykowane nowe prawo przez UE co do ochrony danych skutecznie na nich to wymusi. Kto z korporacji pozwoli sobie na kary w wysokości do 100 mln euro lub 5% rocznego obrotu?

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Jako że kompletnie się nie orientuje w temacie kar i umów, na podstawie których się je nakłada - kto miałby te ewentualnie kary finansowe egzekwować? W sensie jakiś urzędnik z UE nałoży na Google karę, ale kto pilnuje/wymusi/dba o to, aby została zapłacona?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Znacznie ważniejszą rzeczą jest projekt zmiany prawa pozwalający na wprowadzenie odpowiedzialności prawnej na terytorium państwa gdzie jest świadczona usługa anie jak teraz jest , że tylko tam gdzie mają siedzibę , także jak to wprowadzą to będzie się działo :D. Korpogoogle i fejsbuki mogą solidnie dostać po tyłkach jeżeli nie zmienią swojej polityki prywatności czy podejścia do praw autorskich ...

To prawda ale do tego nigdy nie dojdzie - na tej "luce" prawnej korzystają wszystkie największe korpo na świecie, które mają rząd każdego kraju w kieszeni :) Taka zmiana oznaczałaby rewolucję i świat stałby się nieco bardziej sprawiedliwym miejscem ale to bardziej science fiction niż rzeczywistość :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

To jest dosyć ważna rzecz moim zdaniem, być może dlatego znikneło z google to wyszukiwanie dyskusji .

Google ma też usunąć wymóg wyłączności ze swoich umów z wydawcami w sprawie reklam w wyszukiwarce. Ponadto konkurencyjne wyszukiwarki będą mogły zastrzec, aby Google nie wykorzystywał ich treści, takich jak opinie użytkowników, we własnych wyspecjalizowanych usługach wyszukiwania. Ma to nie mieć wpływu na pozycjonowanie w wynikach wyszukiwania w Google'u. Do braku zgody na wykorzystywanie ich treści mają mieć prawo wszystkie strony internetowe.

Z pewnością korpogoogle tłumaczyło sie nieśmiertelnym "no index" ale komisja uznała za niewystarczające ;)

To prawda ale do tego nigdy nie dojdzie

Może dojść , jeżeli dojdzie do zmiany prawa a podobno prace nad tym już trwają ...

To jest trudne do zrobienia. Ale wymuszenie ustępstw na google jest możliwe, co udowodniły Chiny.

Eksperyment Discover.pl

To jest trudne do zrobienia.

Fakt, biorąc pod uwagę śmiesznie niskie "ceny" polityków eurokomuny :D

Ale wymuszenie ustępstw na google jest możliwe, co udowodniły Chiny.

Nie tylko Chiny ale jak widać i komisji już się coś zaczęło udawać skoro zmusili korpogoogle do ustępstw ...

Jakoś mnie to nie cieszy, wszystko zostaje w rodzinie. Rękami polityków, kilka innych firm dostało kawałek tortu. Mnie by cieszyły warunki do powstania konkurencji w europie, a nie dofinansowania projektów "na chwilę". Polskie serwerownie przegrywają konkurencję z niemieckimi, niemieckie z amerykańskimi, a to podstawa...

nihil fit sine causa

Prawa powinien przestrzegać każdy bez wyjątku. Ale wpierdal... sie w czyjś biznes to już lekka przesada. Dziś google, jutro PGNiG, PGE, itd... NAjgorsze jest to, że nikt im przyzwolenia nie daje, a chooje się pchają sami. Zapewne te negocjacje nie zakończyły się na rozmowach tylko dobrej kasie z wieloma zerami po przecinku....

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności