Skocz do zawartości

Brak opisu w Googlach

sadoch

Rekomendowane odpowiedzi

Problem przedstawia się następująco:

na hasło np.: pianina w googlach, gdzieś na drugiej pozycji pojawia się strona www.pianinafortepiany.pl ale BEZ OPISU!!

czytałem na forum o duplicate content i poprawiłem stronę pod tym kontem. Usunąłem również linki linkora, bo gdzieś także o tym poczytałem, czeka czekam i NIC

absolutnie NIC !!

Co jest grane, czy ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak ??

41 błedów to troche... dużo.

Niepoprawne wyświetlanie title'a bądź opisu w SERPach spowodowane jest najczęściej błędem w kodzie strony. Awaria serwera (niedostępność strony) to również powszechne zjawisko.

Przerób troche strone główną (najlepiej zmiany w treści), popraw błędy w kodzie i będzie ok.

• 2 tygodnie później...

Poprawiłem nłedy w kodzie, właściwie zostały mi tylko 2 spowodowane zamieszczeniem flasha. Jeżeli ktoś wie jak się tego pozbyć w XHTML Transitional to będę wdzięczny.

Przerobiłem również stronkę w technologii AJAX tak że teraz zawsze pojawia się URL www.pianinafortepiany.pl i żaden inny.

No i teraz czekam i jestm ciekaw rezultatów

• 2 tygodnie później...

ja mam problem z nieaktualnym opisem strony bardzo mnie to drazni. Mam strone na CMSie Joomla letko stuningowana od wersji oryginalnej. oczywiście jest zastosowane SEO i to działa lecz joomla miała jedna wadę w tworzeniu keywords i description. CMS jesli mial globalny opis description to od razu wraz keywords doklejal do kazdej strony nawet jestli podstrona miała swoją opis i keywords. Zlikwidowalem ta wade i jak teraz sprawdzam generowany kod przez cms to description i keywords juz jest oki.

miesiąca temu zmieniłem opis głównej strony i do dnia dzisiejszego nie mam zmienionego opisu jest jakis inny. Kilka krotnie sprawdzałem czy joomla generuje dobrze description i keywords poprzez przeskakiwanie z strony na stronę i sprawdzanie opisów i tam jest wszystko oki wiec nie rozumiem co jest.

Jest tez inna sprawa mam dość dużo nie aktualnych linkową próbuje usunąć np. poprzez tworzenie plikow nieaktualnych na serwerze i wpisanie w tych plikach informacji o przeniesieniu i link do strony głównej ale tez stosuje przeniesienie z strony wpisuje w nagłówku taki kod

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0;URL=https://www.odniku.edu.pl/">

Czy to jest dobre co robie – a ten kod jest wpisywany do plikow html i nie mogę stosować php

@sadoch: Po pierwsze to usuń ten beznadziejny spam visibility:hidden, bo to aż przykre...

A Flasha można zamontować mniej więcej tak:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" width="450" height="254">

<param name="movie" value="animacja.swf" />

<param name="quality" value="high" />

<param name="wmode" value="transparent" />

<!--[if !IE]> <-->

<object data="animacja.swf" width="450" height="254" type="application/x-shockwave-flash">

<param name="quality" value="high" />

<param name="pluginurl" value="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />

<param name="wmode" value="transparent" />

Tekst alternatywny

</object>

<!--> <![endif]-->

</object>

Opis często nie jest pobierany z description a bezpośrednio z tekstu na stronie.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

• 1 miesiąc temu...

Nie zastanowiło Cię dlaczego nie masz w zapytaniu site:www.pianinafortepiany.pl tytułów i opisów ?

Toć to chyba oczywiste, że albo masz błąd w kodzie strony, który uniemożliwia jej poprawne odczytanie przez roboty, albo zrobiłeś jakieś dziwne przekierowania, albo po prostu :

https://www.pianinafortepiany.pl/index.php?load=instr&id=16

sprzedajesz robotom kupę i liczysz że szybko ją zaindeksują :

Strona o podanym adresie nie istnieje!!

Prosimy przejść na stronę www.pianinafortepiany.pl

Więc wyobraź sobie, że Google się nie spieszy, a kolejna rzecz to jakiś dziwny AJAX :

<script type="text/javascript" src="advajax.js"></script>

Cuda na kiju, kombinacje alpejskie, powiem tak :

Gdybym był robotem ... zrobiłbym to samo ;) albo lepiej ... dał bana.

Jest tu tyle kombinacji, że nawet nie chce mi się strony dalej oglądać, nie mówiąc o zawartości i oprawie graficznej ... mięknę po prostu.

PS. Nikt nie zauważył tego "Ładowanie ..." przy wczytywaniu podstron ?

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności