Skocz do zawartości

Pozycjonowanie stron na subdomenach - bezpieczne?

R2r0

Rekomendowane odpowiedzi

pozycjonowanie tylko jednej podstrony serwisu na jeden anchor jest ryzykowne. Lepiej stwórz "coś" , zoptymalizuj a dopiero później linkuj. Im większy chaos w anchorach - tym mniej podejrzanie - dlatego bezpieczniej będzie pozycjonować na raz 15 fraz niż jednej. Dłużej to potrwa ale ... Linkuj na tą samą frazę stronę główną i podstronę. Co do katalogów to przemyśl wszystko jeszcze raz

Dobierz odpowiednie meta tagi, zlikwiduj DC jeżeli masz podstrony o tej samej treści i różnych adresach i zadbaj o dobre linkowanie wewnętrzne. A następnie katuj linkami i tak dla każdej nowej podstrony nie zapominając o stronach kategorii.

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

No to jest tak jak powinno - każda subdomena ma kilka - klikanaście stron / podstron z informacjami, opisami, galerią, a nawet testymonialami. Czyli każda jest tak naprawdę oddzielnym, konkretnie zbudowanym serwisem. O to mi chodziło od początku, może niedokładnie się wyraziłem. I chodzi mi o pozycjonowanie każdej z nich jako oddzielnego serwisu, działającego w ramach pewnej "sieci" na wspólnej domenie.

I chodzi mi o pozycjonowanie każdej z nich jako oddzielnego serwisu, działającego w ramach pewnej "sieci" na wspólnej domenie.

Jak najbardziej jest to możliwe ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

I chodzi mi o pozycjonowanie każdej z nich jako oddzielnego serwisu, działającego w ramach pewnej "sieci" na wspólnej domenie.

Jak najbardziej jest to możliwe ;)

No, to chyba zaczynamy się rozumieć :) . Teraz przydała by się garść podpowiedzi, jak to robić bezpiecznie, żeby te serwisy wzajemnie sobie, oraz domenie głównej, nie szkodziły. Traktować jak oddzielne strony i się nie martwić, czy jednak należy zwracać uwagę na pewne sytuacje. (Początkujący jestem, pytam się :) )

Traktować jak oddzielne strony i się nie martwić, czy jednak należy zwracać uwagę na pewne sytuacje

oczywiście że zwracać uwagę na "pewne sytuacje". Zanim padnie kolejne pytanie radzę przestudiować forum bo spodziewam się pytania "jakie to sytuacje". Jesli chcesz wszystko uporządkowane w jednym miejscu kup książkę którą napisali administratorzy tego forum WŁASNIE dla początkujących. Jesli nie chcesz kupować to czytaj posty na forum i możesz zahaczyć o blogi Lexy, Zgreda i Kojotka - świetnie wszystko tłumaczą i naprawdę nie trzeba zadawać dziesiątek pytań a piszą dla ludzi a nie dla pozycjonerów ;) ( swoją drogą polecam zacząć własnie od blogów a wiedzą z forum uzupełniać i pogłębiać informacje z blogów )

• 11 miesięcy temu...

Witam, przyłączę się do tematu, ponieważ również mam dylemat.

Mam w planie świadczyć usługi informatyczne w mieście, m.in pisanie stron www.

Moja domena to : nazwamiasta.pl

Moja strona firmowa była by na subdomenie : komputery.nazwamiasta.pl

Strony www moim klientom z mojego miasta pisałbym na : firmaklienta.nazwamiasta.pl

Nie musiałbym wtedy dla każdego klienta kupować osobnej domeny = oszczędność.

Dodam, że działać chcę na w mieście w Anglii, a uderzać w polskich klientów. Czy lepiej kupić domenę .co.uk czy .pl ? domeny miasta angielskiego .co.uk są już pozajmowane, a na .pl nazwa tego miasta jest wolna, nie wiem jak to się będzie miało do pozycjonowania w angielskim google...

Miasto jest małe i ma mało konkurecyjne frazy więc z pozycjonowaniem pójdzie łatwo. Każdą subdomenę będę pozycjonował z osobna, a na domenie głównej mam w planie zrobić portal o mieście i reklamować firmy z subdomen, czy dobrze kombinuję ? Jak wy byście to rozegrali ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności