Skocz do zawartości

Konto AdSense na członka rodziny, a założenie DG

Levy

Rekomendowane odpowiedzi

nie przerabiałem jeszcze tego tematu i mam nadzieję że nie będę musiał;) ale kwestia założenia konta na jedną inną osobę nawet fikcyjną byleby kod do skrzynki przyszedł w celach aktywacji to raz a dwa podanie numeru konta np. własnego i prawidłowe rozliczanie się z US. Wydaje się wszystko ok, tylko czy tak może być sam nie wiem i nawet nie wiem czy jest możliwość własnej interpretacji w US. Jak ktoś już ma to sprawdzone to sam z ciekawości chciałbym znać odpowiedź.

No jakieś bzdury piszecie. A niby jak i czemu US ma sprawdzać na czyje nazwisko jest konto AS?

Jednynie ważna informacja to na czyje konto i nazwisko przychodzi kasa.

A nawet jakby mieli sprawdzić to co? US interesują przychody, a nie nazwiska.

Pan zwykły-doktor na co dzień pracuje w klinice zarejestrowanej na pana super-doktora.

Ale zwykły-dokotr przyjął prywatnie zlecenie na wylecznie kotka sąsiadki i sąsaidka przelała mu kasę na jego konto.

To że niby US ma się teraz czepiać i prześwietlać super-doktora? No bez przesady.

Logika się kłania. Rozliczmy się z kasy a nie z nazwisk.

Jeśli kasa idzie do mnie i na moją działalność, przelew jest na moje nazwisko lub nzawę mojej firmy (a wprzypaku AS to jedyny dokument finansowy) to ja płacę podatek i nikt więcej. Podatki płaci się od dochodu a nie od nazwiska.

W razie wątpliwości zawsze możecie wybulić te parę groszy i złożyć zapytanie w US. Niech przynajmniej urzędasy coś robią za nasze pieniądze.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mam podbną sytuację, dawno temu jak jeszcze nie miałem DG założyłem konto Adsense jako osoba fizyczna (nie wypłaciłem ani razu kasy). teraz chciałbym zrobić wypłatę, rozumiem że nie ma problemu z tym że po prostu wystawie fakturę Googlowi jak przyjdzie kasa na moje firmowe konto?

Fakturę mam wystawić zgodnie z tym wzorem?

Dane nabywcy
Jako dane nabywcy wpisujesz dane firmy Google, aktualne dane można znaleźć na stronie z regulaminem dostępnej tutaj.
Google Irleand LTD Gordon House
Barrow Street 4, Dublin, Irleand
NIP: IE6388047V

Dane produktu
Nazwa produktu: Dostarczanie przestrzeni reklamowej Google AdSense
Jednostka miary: usługa
Ilość: 1
Cena netto, wartość netto, wartość brutto: kwota jak została przelana z firmy Google na Twoje konto

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

no widzisz jednak sie mylisz. Przelew moze isc na inne nazwisko ale na moje konto! Dla banku nie liczy sie nazwisko tylko numer konta!

To nie ma nic do rzeczy.

Z operacji finansowych rozlicza się właściciel konta, a nie takie czy inne nazwisko.

Niemniej jesli w rozliczeniach między firmami podajesz inne nazwisko, czy nazwę firmy, niż to, na które jest zrejestrowana działalność to jest to błąd, i US może się do tego przyczepić, więc nie mieszaj ludziom w głowach.

Banki przyjmą każdą kasę, ale to ty rozliczasz się z przychodów i odpowiadzasz za to jak wystawiane są faktury i przelewy.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

No jakieś bzdury piszecie. A niby jak i czemu US ma sprawdzać na czyje nazwisko jest konto AS?

Jednynie ważna informacja to na czyje konto i nazwisko przychodzi kasa.

A nawet jakby mieli sprawdzić to co? US interesują przychody, a nie nazwiska.

Pan zwykły-doktor na co dzień pracuje w klinice zarejestrowanej na pana super-doktora.

Ale zwykły-dokotr przyjął prywatnie zlecenie na wylecznie kotka sąsiadki i sąsaidka przelała mu kasę na jego konto.

To że niby US ma się teraz czepiać i prześwietlać super-doktora? No bez przesady.

Logika się kłania. Rozliczmy się z kasy a nie z nazwisk.

Jeśli kasa idzie do mnie i na moją działalność, przelew jest na moje nazwisko lub nzawę mojej firmy (a wprzypaku AS to jedyny dokument finansowy) to ja płacę podatek i nikt więcej. Podatki płaci się od dochodu a nie od nazwiska.

W razie wątpliwości zawsze możecie wybulić te parę groszy i złożyć zapytanie w US. Niech przynajmniej urzędasy coś robią za nasze pieniądze.

Chyba cały czas nie rozumiesz mojego pytania. Przelew by szedł na inne nazwisko ale na moje konto. Co na to US?

Mam podbną sytuację, dawno temu jak jeszcze nie miałem DG założyłem konto Adsense jako osoba fizyczna (nie wypłaciłem ani razu kasy). teraz chciałbym zrobić wypłatę, rozumiem że nie ma problemu z tym że po prostu wystawie fakturę Googlowi jak przyjdzie kasa na moje firmowe konto?

Fakturę mam wystawić zgodnie z tym wzorem?

Dane nabywcy

Jako dane nabywcy wpisujesz dane firmy Google, aktualne dane można znaleźć na stronie z regulaminem dostępnej tutaj.

Google Irleand LTD Gordon House

Barrow Street 4, Dublin, Irleand

NIP: IE6388047V

Dane produktu

Nazwa produktu: Dostarczanie przestrzeni reklamowej Google AdSense

Jednostka miary: usługa

Ilość: 1

Cena netto, wartość netto, wartość brutto: kwota jak została przelana z firmy Google na Twoje konto

Panowie, ktoś zna może odpowiedź na moje pytanie?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Ja mam dość podobnie, konto w adsense jest na byłą dziewczynę. Co prawda tylko dwa razy na przestrzeni trzech lat adsense mi wypłaciło pieniądze (minimalne stawkI), ale było to na moje konto.

Teraz się zastanawiam co zrobić ponieważ w ciągu ostatnich kilku miesięcy natrzepałem stronek, zwiększyły się też przychody w adsense - na siebie, jako osobę fizyczną nie mogę załozyć adsense (dawno, dawno temu wysłałem zgłoszenie i było odrzucone, swoją drogą to jest realnie chore!), myślę nad założeniem działalności - ale proszę mi powiedzieć - czy będę mógł zmienić dawne konto (to na dziewczynę) na konto firmowe?

A jeśli nie to ile zajmie mi wyrobienie konta adsence na firmę i najważniejsze czy przy zgłoszeniu się do programu będę mógł podać pod rozpatrzenie swoje stronki, KTÓRE AKTUALNIE są dodane do obecnego konta adsense ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności